UvA kiest Hippo CMS voor online platform

De Universiteit van Amsterdam (UvA) heeft het content management systeem (cms) van open source-leverancier Hippo geselecteerd voor het online platform. De oplossingen van Hippo CMS bieden organisaties in het hoger onderwijs een open platform dat meteen interoperabel is met andere technologie-oplossingen, zoals online leren, registratie en applicaties.

Tegenwoordig wordt er van onderwijsinstellingen verwacht dat zij hun studenten en docenten meer online informeren en betrekken bij het instituut. Het is niet alleen belangrijk dat afdelingen makkelijker of eenvoudiger webcontent kunnen publiceren, de doelgroepen, studenten, docenten en de rest van de community dienen te worden betrokken via alle verschillende kanalen, waaronder social en mobiel. Die ervaring moet relevant en persoonlijk zijn, gebaseerd op hun relatie met de onderwijsinstelling.

Interoperabiliteit, veiligheid en personalisatie

Hippo CMS past bij dit soort ‘engaging'-strategieën. Hierin draait het om het verstrekken van dynamische content-gedreven oplossingen voor web-, mobiel, social en intern gerichte platformen. Bovendien is Hippo CMS als enterprise-oplossing in staat om grote hoeveelheden artikelen te hanteren, biedt het toegang tot informatie via allerlei verschillende apparaten en begrijpt het het belang van interoperabiliteit, veiligheid en personalisatie voor universiteiten, scholen en andere onderwijsinstellingen.

Naast vele organisaties die al gebruikmaken van Hippo CMS, heeft de Universiteit van Amsterdam onlangs ook Hippo CMS geselecteerd om de hele website aan te sturen. Zij voegen zich bij andere universiteiten zoals de City University of New York, de Universiteit van Leiden en de University of Southern California. Naast deze universiteiten werkt Hippo ook samen met internationale kennisinstellingen zoals Teachscape en Surfnet om open source content-gedreven platformen op het web te ontwikkelen.

Project structureren

'De implementatie van een nieuwe websiteproject voor de Universiteit van Amsterdam is niet alleen technisch een uitdaging, ook ervoor zorgen dat alle content goed gepresenteerd wordt is geen makkelijke opdracht', zegt Jan Repko, project lead voor de Universiteit van Amsterdam. 'Met Hippo CMS konden we ons project goed structureren en de software heeft ons ook een krachtige nieuwe manier gegeven om onze studenten en docenten voor de komende jaren te betrekken.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-08-22T10:42:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.