Specialisterren automatiseert testproces Bol.com

Softwaretester Specialisterren gaat de testscenario's van webwinkel Bol.com verregaand automatiseren. Hierdoor kan Bol.com sneller functionaliteiten toevoegen en zo flexibel inspelen op marktontwikkelingen. Bol.com investeert vooral in testautomatisering om de productiviteit van de it-afdeling verder te kunnen vergroten. Ieder lid van het Specialisterren-team van testconsultants, bestaande uit testoperators, testengineers en testanalisten, heeft kenmerken van autisme.

De stap naar geautomatiseerd testen vereist een nauwkeurige uitwerking van alle logische testcases. Specialisterren definieert hiertoe logische testcases, waarmee Bol.com het testen verder automatiseert. Al sinds enkele jaren wordt een groot deel van de testscenario's automatisch getest. Vanwege de snelle groei van het aantal nieuwe functionaliteiten heeft Bol.com ervoor gekozen dit verder uit te breiden. Om de grote hoeveelheid logische testcases versneld uit te kunnen werken is de hulp van Specialisterren ingeroepen. Specialisterren ondersteunt Bol.com bij de uitbreiding van het geautomatiseerde testproces.

Analytisch goed onderlegd

'Specialisterren is voor ons een goede aanwinst', zegt Menno Vis, manager software development bij Bol.com. 'Door samen te werken, kunnen we ervoor zorgen dat alle functionaliteiten snel en gedegen getest worden. Al spoedig na aanvang van de samenwerking bleek dat Specialisterren een hoge kwaliteit levert. De testers zijn zeer kritisch en analytisch goed onderlegd, waardoor zij bijdragen aan de kwaliteit van ons bedrijfskritische testproces.'

Specialisterren is ook verheugd over de samenwerking. Sjoerd van der Maaden, directeur/oprichter bij Specialisterren: 'Net als Bol.com is Specialisterren een resultaatgerichte organisatie. Omdat we dezelfde taal spreken, verloopt de samenwerking prettig. Dit is een goede basis om goed werk te leveren. Daarnaast is onze ervaring in retail en e-commerce van toegevoegde waarde.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-09-27T10:15:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.