Datprof helpt VGZ met testdata-beheer

Software testing

Coöperatieve zorgverzekeraar VGZ is gestart met de implementatie van de testdata-managementoplossing van Datprof. Deze tool genereert subsets uit bestaande databases, zodat niet-productieomgevingen (zoals testomgevingen) significant kunnen worden verkleind. Dit leidt tot een directe besparing op het gebruik van storage en draagt bij aan een efficiëntere testuitvoering en distributie van testdata.

Daarnaast is het voor VGZ met deze oplossing eenvoudig om testdata te ontdoen van privacygevoelige gegevens. Met de testdata-managementoplossing van Datprof realiseert Coöperatie VGZ een substantiële kostenbesparing en voldoet het aan de ‘Wet Bescherming Persoonsgegevens' zonder in te leveren op de kwaliteit van testdata. Datprof levert onder meer software-oplossingen voor het anonimiseren van persoonsgegevens en het verkleinen van testdatabases. Hiermee kunnen de gegevens van klanten worden beschermd en omgevingskosten worden bespaard. Voor implementaties van deze oplossingen werkt Datprof samen met Sogeti, Truston en ITCG.

ITCG en Oracle/OHI

De it-afdeling van VGZ zocht naar een testdata-managementoplossing voor het besparen op storage en het beschermen van privacygevoelige (klant-)gegevens. Na een selectieproces heeft VGZ gekozen voor Datprof, met name vanwege de gebruiksvriendelijkheid en doelgerichtheid van deze oplossing. De doelstellingen van VGZ worden met de inzet van Datprof volledig gerealiseerd. De implementatie wordt uitgevoerd door data-integratie specialist ITCG en Oracle/OHI-partner Truston.

De complexiteit van it-landschappen is tegenwoordig hoog en het creëren van geanonimiseerde en verkleinde testsets uitdagend. Die uitdagingen ontstaan door de omvang en complexiteit van de databases, ketenafhankelijkheden en berichtenverkeer. Datprof heeft bij VGZ al een landschap gecreëerd waarin zich diverse maatwerk- en standaardpakketten bevinden, zoals Siebel en Oracle OHI. Deze nieuwe oplossing voor generatie van verkleinde en geanonimiseerde testsets. Datprof stelt de test- en ontwikkel afdeling in staat om continu, afhankelijk van de toepassing, over passende en representatieve testsets te kunnen beschikken.

Subset en Privacy

Het lijkt erop dat de eerste resultaten van de implementatie VGZ een storagebesparing oplevert van meer dan 70 procent van de niet-productieomgevingen. Door het gebruik van de kleinere testsets kan er significant sneller getest worden, wat een additionele tijds- en kostenbesparing oplevert voor VGZ. Vanwege de lage leercurve en de doelgerichtheid kunnen medewerkers van VGZ eenvoudig zelf met Datprof Subset en Datprof Privacy aan de slag.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-10-10T14:01:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.