Red Hat licht BPM- en SOA-plannen toe voor JBoss

Open source-softwareleverancier Red Hat doet zijn visie en strategie uit de doeken voor de service oriented architecture (soa) en business process management (bpm)-technologieën die zijn overgenomen van Fusesource en Polymita. Hiermee wil Red Hat de integratie van toekomstige productlijnen optimaliseren, de community uitbreiden en ervoor zorgen dat organisaties intelligente, geïntegreerde enterprises worden.

Soa en bpm zijn volgens Red Hat volwassen geworden en hebben een hoog acceptatieniveau bereikt in kritieke, snel veranderende branches zoals financiële dienstverlening en de gezondheidszorg. In dit soort markten willen bedrijven dat processen in hybride cloudscenario's verbonden worden met elkaar voor snelle iteratie van business rules.

Cloud en hybride

'Integratie blijft een belangrijke drijfveer in het gebruik van middleware-technologie en de rol en het belang daarvan veranderen', zegt Craig Muzilla, vice president and general manager Middleware bij Red Hat. 'De markt wordt geconfronteerd met goede ontwikkelingen, zoals wereldwijde mobiele connectiviteit, cloud- en hybride infrastructuren en de explosie van gegevens. Die ontwikkelingen zorgen voor nieuwe eisen ten aanzien van integratietechnologie en leggen een enorme druk op bestaande systemen. Red Hat kan helpen deze nieuwe behoeften aan te pakken door via deze acquisities gebruik te maken van sterke technologieën en communities.'

De mogelijkheden van middleware software evolueren van traditionele oplossingen die zich richten op basis integratiemogelijkheden tot hoog niveau integratiemogelijkheden die business rules management en bpm omvatten. Red Hat voorzag reeds in een integratieproduct met zijn JBoss Enterprise SOA Platform, evenals in een business rules management aanbod via JBoss Enterprise BRMS. Deze bestaande producten worden aangevuld met extra technologieën en talent via de overname van Fusesource en Polymita. Hierdoor zal de positie van Red Hat in de enterprise middleware-markt worden verbeterd en wordt het gebruikersgemak van zakelijke gebruikers verhoogd.

Integratie productlijn

Red Hat wil Polymita's technologie open source maken en bpm-tooling en functionaliteiten integreren met zijn JBoss Enterprise Middleware runtimes en engines. Deze extra functionaliteit is ontworpen zodat gebruikers snel en effectief geautomatiseerde bedrijfsprocessen via modeling-standaarden, zoals BPMN2, monitoren van bedrijfsactiviteiten, process modeling en een rijke, coherente gebruikersinterface, kunnen definiëren en aanpassen. De open source-oplossing zal worden aangeboden als een extra JBoss Enterprise Middleware on-premises bpm-platform.

Red Hat blijft FuseSource ESB Enterprise- en MQ Enterprise-producten aanbieden. In de komende maanden wil Red Hat deze technologieën uitrollen in het JBoss Enterprise Middleware-portfolio als merkproducten van Red Hat. Tegelijkertijd is het de bedoeling dat belangrijke technologieën waaronder Camel en Active MQ gecombineerd worden met JBoss-communitytechnologieën, zoals SwitchYard en Overlord om Red Hat's soa-platform te ondersteunen.

Uitbreiding community

FuseSource heeft een sterke aanwezigheid en is een drijfveer in belangrijke Apache-integratieprojectie met een dynamische en actieve community van ontwikkelaars. Red Hat blijft zich inzetten om innovatie te bevorderen. Zodra de technologie van Polymita open source is, verwacht Red Hat dat deze technologie organisch doordringt in bestaande communityprojecten en zal worden gebruikt in nieuwe onafhankelijke projecten.

De geplande toevoeging van nieuwe soa- en pbm-technologieën aan Red Hat's JBoss Enterprise Middleware-product portfolio verbreedt de mogelijkheden voor alle typen partners en voor partners met verschillende niveaus. De technologieën breiden bestaande JBoss Enterprise Middleware-producten uit met krachtige mogelijkheden waardoor Red Hat en zijn partners een Agile en uniform integratieplatform kunnen bieden dat geschikt is voor embedded en cloudgebaseerde integratiescenario's.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-10-11T08:56:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.