Microsoft en Tweakers zoeken Windows 8-apps

Softwareleverancier Microsoft en technologiewebsite Tweakers zetten gezamenlijk een app-wedstrijd op waarin ze developers uitdagen om Windows 8-apps te ontwikkelen. De vijf beste bouwers in de AppRace 2012 winnen een Windows Surface RT-tablet. Inzendingen moeten voor 1 januari 2013 worden geüploaded in de Windows Store.

Omdat Windows 8 nog relatief nieuw is en lang niet iedereen programmeerervaring voor het nieuwe besturingssysteem van Microsoft zal hebben, organiseren Microsoft en Tweakers op 6 december 2012 speciaal voor programmeurs een bijeenkomst waarin Microsoft dieper ingaat op het programmeren voor Windows 8 en hoe zich dat verhoudt tot programmeren voor andere platforms. Daarnaast wordt er vanaf 7 december een forum op Tweakers geopend waar via programmeurs hulp kunnen krijgen van Microsoft-experts.

.Net, xaml, Javascript, html of css

‘Ook als je nog geen concrete programmeerervaring voor Windows 8 hebt, kun je meedoen’, zegt Tweakers-hoofdredacteur Wilbert de Vries. ‘De bijeenkomst vindt plaats op 6 december en het programma sluit aan op het kennisniveau van de aanwezigen. Het is wel noodzakelijk dat je al kunt programmeren. Als je al ervaring hebt met .Net, xaml, Javascript, html of css, is dat natuurlijk een voordeel.’

De jury van de AppRace 2012 is nog niet volledig bekend, maar bestaat uit iemand van Microsoft, een externe Windows 8-programmeur en Tweakers-hoofdredacteur Wilbert de Vries. De jury kijkt naar de originaliteit, de functionaliteit en het design van de app. Ook wordt de keuze van het businessmodel meegewogen en wordt gekeken naar het aantal downloads van de inzending op het moment van jureren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Leuke actie om applicatieontwikkeling voor Windows 8 te stimuleren.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-11-22T10:51:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.