Sogeti publiceert boek TMap NEXT in Scrum

Ict-dienstverlener brengt het boek TMap Next in Scrum uit. Het gaat om een praktisch naslagwerk over de testaanpak TMap Next in een Agile scrum-omgeving. Het boek geeft antwoord op de vraag hoe in een scrumaanpak software kan worden getest. Sogeti is volgens eigen zeggen marktleider op het gebied van softwaretesten in ons land. Het door Sogeti ontwikkelde TMap Next wordt internationaal toegepast bij het testen van bedrijfsapplicaties.

Het boek TMap Next in Scrum geeft een toelichting op hoe testers begrippen als lean, Agile en scrum praktisch kunnen toepassen. De integratie van TMap met scrum wordt op twee manieren beschreven. In eerste instantie voor organisaties die bekend zijn met TMap en deze testaanpak willen toepassen in een scrumomgeving. En de tweede manier is relevant voor organisaties die al in een scrumomgeving werken. Beschreven wordt hoe TMap te integreren is in deze omgeving. De lezer krijgt daarbij concrete praktijkvoorbeelden. In het boek gaat Sogeti ervan uit dat het testen van software integraal onderdeel is van een scrumaanpak, in plaats van een separaat proces.

‘Scrum geeft nauwelijks handvatten hoe het testen in een Agile-omgeving kan worden geïntegreerd en wat de consequenties zijn voor testers. Hierdoor ontstond de behoefte bij onze klanten aan een oplossing om testen te integreren in Agile projecten’, stellen de auteurs Leo van der Aalst en Cecile Davis.

TMap Next bestaat uit vier essenties, zeven fasen en, in de basis, 53 activiteiten. Het uitgangspunt daarbij is de adaptiviteit van deze testaanpak. TMap Next is in elke willekeurige context flexibel toe te passen en daarmee volgens Sogeti geschikt voor alle bedrijfssituaties.

Lees wat vakgenoten vinden

Lees hier het oordeel van vakgenoten over dit boek. Computable stelde in samenwerking met Sogeti een aantal lezers in de gelegenheid in ruil voor een recensie het boek gratis te ontvangen.TMap NEXT in Scrum

Leo van der Aalst en Cecile Davis
96 pagina’s
Paperback ISBN 9789075414585
ePub ISBN 9789075414592
Prijs 19,95 euro

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-11-22T13:53:00.000Z Johannes van Bentum
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.