Specialisterren werft 7 aspirant testers

Zeven aspirant testers zijn toegelaten tot de vierde opleidingsronde van de Specialisterren Academy. Tijdens deze opleiding worden de deelnemers opgeleid tot ISTQB-gecertificeerd testoperator. Na een succesvolle afronding van de opleiding treden de testers in dienst bij Specialisterren, specialist op het gebied van softwaretesten. Specialisterren breidt hiermee zijn testteam uit om aan de groeiende vraag naar testwerk te kunnen voldoen.

Per opleidingsronde starten gemiddeld acht deelnemers met diverse opleidingsachtergronden. De gemeenschappelijke deler van de aspirant testers is dat zij kenmerken hebben van autisme. Inherent aan deze kenmerken zijn het bovengemiddelde concentratievermogen, oog voor detail en logisch denken, waardoor zij sneller en beter in staat zijn om te testen. Na de opleiding, die drie maanden duurt, leggen de deelnemers een internationaal erkend examen af. Daarna brengen zij het geleerde in de praktijk bij Specialisterren.

Kwalitatief testwerk

‘We kunnen haast niet wachten tot we de nieuwe testers in ons testteam kunnen verwelkomen’, zegt Sjoerd van der Maaden, directeur/oprichter van Specialisterren. ‘Dat het goed testen van software steeds meer voet aan de grond krijgt, merken wij aan groeiende vraag naar testwerk. We kunnen hier alleen gehoor aan geven als we ons team uitbreiden met de beste testers. Als de testers hun opleiding bij de Academy succesvol hebben afgerond, hebben we zeker gesteld dat we in het eerste half jaar van 2013 in de vraag naar kwalitatief testwerk kunnen voorzien. In de tussentijd streven we ernaar een nieuwe groep klaar te stomen om verdere groei te realiseren.’

‘Om tot de opleiding toegelaten te worden, moeten de kandidaten eerst een assessment afleggen en worden ze zorgvuldig gescreend’, zegt John van der Tuijn, docent aan de Specialisterren Academy. ‘Dit is essentieel voor het succes van de samenwerking tussen de deelnemer, de Academy en Specialisterren. Het is fantastisch om eraan bij te dragen dat de kenmerken van autisme op een positieve manier worden benut en dat je echt een verschil kunt maken voor de toekomst van de deelnemers. Gezamenlijk bieden wij hen uitzicht op een reguliere baan.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ik ben benieuwd wanneer "gewone" bedrijven autisme als een voorwaarde voor een functie zullen gaan opvoeren. De bijzondere kwaliteiten van van mensen met een autisme stoornis (ASS) is commercieel zeer interessant,zeker voor innovatieve bedrijven. Het is ook zeker niet toevallig dat het gebied rond Eindhoven de grootste concentratie van autisten heeft. Silicon Valley loopt er ook van over. Ass'ers zijn misschien een beetje vreemd maar bezitten van nature bijzondere kwaliteiten, die veel meer dan nu het geval is door het bedrijfsleven benut kunnen worden.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-02-08T13:36:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.