Sogeti en Informatica leveren veilige testdata

Ict-dienstverlener Sogeti en de Amerikaanse leverancier van data-integratiesoftware Informatica hebben voor de Nederlandse markt een partnerovereenkomst gesloten voor Test Data Management-oplossingen. Hiermee kunnen organisaties systemen testen met data in een afgeschermde omgeving, zonder dat er een groot beroep wordt gedaan op opslagcapaciteit, er ongeoorloofd gebruik van persoonlijke gegevens dreigt en zonder hoge licentiekosten.

Sogeti heeft deze Test Data Management-aanpak ontwikkeld samen met Informatica. Deze wereldwijde leverancier van data-integratiesoftware voorziet in de technologie waarmee testdata op diverse technische platformen kunnen worden beheerd.

‘Veelal onbedoeld gebruiken organisaties productiegegevens tijdens een testfase’, zegt directeur Software Control Marco van den Brink van Sogeti. ‘Het gebruik van deze gegevens is echter aan privacyregels gebonden. Een aanvullend probleem is dat de capaciteit van een testomgeving door opslagkosten beperkter is. Om tot een beperkte en werkbare deelverzameling van informatie te komen, heb je de juiste technologie nodig. Met de software van Informatica kunnen we eenvoudig testdata anonimiseren en subsetten.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Goed iniatief. Hopelijk is de testdata wel te vergelijken met productiedata. Anders heb je er niet veel aan.

Data masking is niet nieuw, het bestaat alweer een aantal jaren. Dat niet altijd correct met de privacy omgegaan wordt, eens. Dit artikel zegt mij alleen niet meer dan dat Sogeti een paragraaf van TMap heeft herschreven en daar binnen beschrijft dat het de tooling van Informatica gebruikt.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-02-22T11:58:00.000Z Johannes van Bentum
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.