Scrum wint populariteit buiten ICT-afdeling

Scrum Day Europe 2012

De binnen de ict-sector populaire werkmethodiek Scrum wordt door organisaties ook buiten ict-afdelingen ingezet. Die ontwikkeling is het thema van de tweede Scrum Day Europe, die op 4 juli 2013 in Amsterdam wordt gehouden. Het programma wordt geopend door Ken Schwaber, één van de geestelijke vaders van de agile-werkwijze.

Het programma van het internationale Scrum-evenement staat dit keer in het teken van Enterprise Scrum. Veel ict-organisaties die de eerste stappen op weg naar een agile-aanpak hebben gezet ontdekken dat er sneller wordt opgeleverd, de kosten dalen en de klantwaarde stijgt. Daardoor kijken ook andere afdelingen binnen de organisatie naar deze ict-aanpak. Een obstakel is daarbij dat Scrum daar geen regels voor geeft.

Om aan dit gemis op te heffen, bieden internationaal bekende Scrum-deskundigen als Ken Schwaber, Gunther Verheyen, Forrester-onderzoeker Diego lo Guidice en praktijkkenners Henk Richmond van PGGM en Lilian Meijer van Nationale Nederlanden hun inzichten in zogeheten keynote-sessies. In enkele Scrum Game-sessies komen tools aan bod die organisaties ondersteunen bij het invoeren en werken met Scrum.

De organisatie van het evenement wordt belangeloos ondersteund door Scrum.org en de Nederlandse ict-dienstverleners Capgemini, Prowareness en VX Company. In 2012 werd het evenement bezocht door 138 ict'ers. De organisatoren rekenen dit jaar op circa 250 bezoekers.

Programma

Kijk voor het programma, meer informatie over de sprekers, de locatie en het boeken van kaarten op www.scrumdayeurope.com.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-05-30T09:55:00.000Z Johannes van Bentum
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.