Lucipher wint innovatiewedstrijd IBM

Vrouwen gaming computerspel winnen winnaar

De Nederlandse start-up Lucipher heeft de innovatiewedstrijd IBM Mentor Day gewonnen. Met deze wedstrijd ondersteunt IBM veelbelovende softwareontwikkelaars in de Benelux die bijdragen aan IBM’s Smarter Planet-strategie. Door advies en coaching te geven, worden deze jonge bedrijven geholpen bij het versnellen en uitbreiden van hun bedrijf. Een jury beoordeelde de jonge Nederlandse entrepreneurs op aspecten als de toepassing van technologie, de marketingstrategie en de deskundigheid van de teamleden.

Lucipher werd door een jury, met professionals uit it, marketing, hr, finance en investment, uitgeroepen tot winnaar. Lucipher biedt bedrijven een veilige manier om data in de cloud op te slaan en uit te wisselen. De software versleutelt data van de gebruikers, zodat ze gebruik kunnen maken van cloudstorage met de zekerheid dat data nooit in verkeerde handen valt. Tegelijkertijd biedt Lucipher alle voordelen van de bekende cloudstorage-platformen zoals Dropbox en Google Drive. Hierdoor is het voor bedrijven makkelijk om werknemers data veilig te laten delen met elkaar en derde partijen. Tevens is het eenvoudig om Lucipher te integreren in de bestaande it-omgeving van bedrijven.

Labficiency en 24Pulse

De overige twee finalisten waren Labficiency en 24Pulse. Labficiency creëerde een efficiënte manier om de analoge ‘labbooks’ te vervangen. Hiermee zijn onderzoekers in staat om de wetenschappelijke data eenvoudig digitaal te noteren, doorzoeken en te delen. 24Pulse biedt bedrijven op maat gemaakte mobiele applicaties waarmee medewerkers van bedrijven snel in actie kunnen komen. De informatie in de app wordt veilig en realtime onttrokken uit de centrale bedrijfssystemen.

Mentor Day is onderdeel van IBM’s Global Entrepreneur Program, waarmee IBM beginnende softwareontwikkelaars en start-ups ondersteunt. ‘Wij hebben drie talentvolle finalisten gezien die met hun innovatieve ideeën de wereld slimmer kunnen maken’, zegt Ria Hyman, worldwide marketing lead IBM Global Entrepreneur Program. ‘Lucipher heeft een enorme marktpotentie met hun veilige cloudomgeving. Wij kijken er naar uit om verder met Lucipher te werken en ze te helpen groeien.’

Door hun deelname aan IBM Mentor Day zijn de drie deelnemende start-ups automatisch toegelaten tot het IBM Global Entrepreneur Program waarmee ze alle drie zes maanden intensieve begeleiding en drie jaar lang toegang tot het IBM softwareportfolio ontvangen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Weet iemand in hoeverre de oplossing van Lucipher verschilt van Ciphercloud of Boxcryptor? Want die doen dit ook Ciphercloud is al zo'n 1,5 jaar actief.

Dus hoe innovatief is dit?

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-06-21T10:26:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.