‘Scrum maakt organisaties concurrerender’

Scrum Day Europe 2012

Scrum Day Europe 2012

Met het uitrollen van de agile-werkwijze Scrum worden organisaties concurrerender. Dat meent althans Ken Schwaber, één van de geestelijke vaders van Scrum. Schwaber opent op 4 juli 2013 de tweede Scrum Day Europe. In een videogesprek met Rini van Solingen, cto bij Prowareness, legt hij de waarde van Scrum voor organisaties uit en doet hij het programma van de Scrum Day Europe uit de doeken.

Ken Schwaber is van oorsprong softwareontwikkelaar en zit al veertig jaar in het vak. Hij zelf zet Scrum het liefste in voor risicocontrole in processen en projecten. Vooral in West-Europa merkt hij veel interesse in Scrum. ‘Daarom organiseren we ook Scrum Day Europe’, zegt hij. ‘Doel is om elkaar te ontmoeten en om elkaar te helpen.’

Vorig jaar werd voor het eerst Scrum Day Europe georganiseerd. Dit jaar ligt de focus op de impact van Scrum op de enterprise. Schwaber: ‘Organisaties willen agile zijn en concurrerender. Met Scrum maken we deze organisaties beter. Beter geldt voor alle onderdelen van de organisatie en daarom is dit evenement geschikt voor zowel de (technische) medewerkers als de managers.’

Tijdens Scrum Day Europe zal Schwaber ook een nieuwe release van Scrum bekendmaken. Wel wijst hij erop dat Scrum geen oplossing, maar een benadering is waarmee je als organisatie agile kan worden. In het volgende videogesprek met Rini van Solingen gaat hij naast Scrum verder in op zaken als DevOps, Lean, Kanban en CMMI.

Ken Schwaber over Scrum en Scrum Day Europe 2013

Programma

Kijk voor het programma, meer informatie over de sprekers, de locatie en het boeken van kaarten op www.scrumdayeurope.com.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Uiteraard wil een 'geestelijke vader' dat zijn kind zoveel mogelijk in de commerciele spotlights komt te staan. Wat Scrum, net als vele andere methodieken overigens in IT programma en project management niet doet is rekening houden met de lineariteit van IT.

Scrum zal ongetwijfeld een hele aardige manier kunnen zijn om programma en project management te bedrijven, voor IT prgramma's en projecten is het als methodiek helaas te vrijblijvend.

Ik snap niet zo goed wat je bedoeld met "de lineariteit van IT", ben juist van mening dat IT (projecten) vaak erg cyclisch zijn en niet zo lineair als je zou willen.

Verder kun je met Scrum zeker geen programma en projectmanagement bedrijven, daar heb je echte PM methodieken voor (die prima samen werken met scrum trouwens)

@Peter

De materie IT en de wijze waarop die beweegt zijn lineair. Je kunt die cyclisch maken of niet, dat staat daar even los van. De reden dat veel professionals niet goed begrijpen, of daar geen rekening mee houden, is nu precies de basis waarom het telkens weer fout kan gaan.

Als je even kijkt naar scrum, dan kun je die feitelijk beschouwen als een 'extra' deken over al bestaande en gebruikte methodieken. Als je namelijk heel eenvoudig een al veel langer bestaande standaar E2E principe invoert, heb je geen scrum nodig.

Waarom telkens weer iets nieuws uit proberen te vinden als alle elementen er allang liggen?

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-06-25T15:14:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.