Software outsourcing dè inkomstenbron voor India

India zal dit jaar zon 17,3 miljard dollar aan inkomsten halen uit software-activiteiten voor westerse bedrijven. Die besteden bepaalde taken maar al te graag uit aan landen waar de lonen een pak lager liggen.

Voor het eerst is ook de grens van 1 miljoen werknemers in de Indische outsourcing-business overschreden, zo vertelde de Indische vereniging van software- en dienstenbedrijven aan The Associated Press. Vorig jaar haalde de software-export van India nog maar 12,8 miljard dollar aan inkomsten binnen, en werkten er 770.000 mensen.

Volgens de Indische sectorvereniging is de negatieve houding van westerse landen tegenover uitbesteding inmiddels getemperd, en groeien de outsourcing-activiteiten in India sneller dan in landen als Ierland en Rusland. Daardoor blijken de inkomsten (17,3 miljard dollar) nu een stuk hoger dan de eerder voorspelde zestien miljard dollar.

Ter vergelijking: de binnenlandse softwareactiviteiten van India hebben een omvang van ongeveer 4,9 miljard dollar, terwijl dat een jaar geleden 3,9 miljard dollar was.


x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-03-01T11:48:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.