Freelance webdevelopers starten Dutch Web Alliance

Handen

Een groep zelfstandige webontwikkelaars uit Nederland en België heeft zich verenigd in de Dutch Web Alliance (DWA). De vereniging heeft tot doel het delen van kennis, samenwerking en het combineren van resources, de positie van de freelancer en de kwaliteit van webprofessionals te verbeteren.

De DWA richt zich niet op kwantiteit, maar op kwaliteit. Zo zijn het de leden onderling die bepalen of een nieuw lid ook daadwerkelijk kan toetreden tot de vereniging. Binnen de vereniging houden leden elkaar actief op de hoogte van alle laatste ontwikkelingen, bieden ze hulp en dienen ze als vraagbaak. DWA-leden ondersteunen elkaar in geval van ziekte, deadlines, voor de inbreng van specifieke, et centera kennis. De DWA wil zo kunnen concurreren met full-service internetbureaus.

Leden van de DWA zijn voor het grootste deel actief in open source communities zoals php, dev/ops en system administration. Zij zijn ook vaak terug te vinden op nationale en internationale conferenties als spreker en helpen ze andere ontwikkelaars met nieuwe technieken, best practices en algemene kennis die is opgedaan uit de vele complexe projecten waar ze dagelijks aan werken. De DWA organiseert ook workshops en meetups, en dan niet alleen voor ontwikkelaars, maar ook voor leidinggevenden, projectmanagers en cto’/cio’s.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-09-30T11:20:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.