ICT Automatisering wordt ontwikkelpartner Palga

Zuster

ICT Automatisering gaat samen met zijn Amerikaanse partner LogicNets, die een webbased expert system levert, een nieuwepProtocol module voor de stichting Palga ontwikkelen. Het expertsysteem is een intelligent platform dat het mogelijk maakt digitaal kennis van experts op het gebied van pathologie eenvoudig vast te leggen.

Deze module zal in ruim vijftig instellingen door meer dan vierhonderd pathologen en analisten gebruikt gaan worden om de protocollaire verslaglegging te ondersteunen. Door deze nieuwe protocol module wordt in de aankomende jaren de doelstelling van Palga, het opleveren van dertig landelijke pathologieprotocollen, gerealiseerd. ICT Automatisering zal naast de ontwikkeling van de Palga Protocol Module de ontwikkeling van alle verslagleggingprotocollen voor zijn rekening nemen. Alle pathologische verslagen worden in de landelijke Palga-database opgeslagen.

Medical Data Exchange

‘We zijn ingesprongen op de vraag van Palga naar een slimme oplossing die het mogelijk maakt om op een veilige manier kennis vast te leggen en te delen’, zegt Jan-Willem Doosje, business development manager healthcare bij ICT Automatisering. ‘Hierbij staat gebruikersgemak en snelheid voorop. Door het samen brengen van de Medical Data Exchange-kennis van ICT Automatisering met het expertsysteem van onze partner LogicNets zijn wij in staat om dit platform voor Palga te realiseren.’

Stichting Palga (Pathologisch Anatomisch Landelijk Geautomatiseerd Archief) is in 1971 door pathologen opgericht om de communicatie en informatievoorziening binnen en tussen de laboratoria voor pathologie te bevorderen en de opgedane kennis ter beschikking te stellen ten behoeve van de gezondheidszorg.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-10-21T17:05:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.