Atos koppelt derde IT Challenge aan Spelen

De Atos IT Challenge beleeft zijn derde editie. Deze jaarlijkse competitie krijgt een vervolg nadat in 2013 een team van jonge it-professionals uit Oostenrijk 55 teams versloeg en de hoofdprijs won voor de innovatieve app Evergreen. Evergreen verlaagt de koolstofdioxide-uitstoot van auto’s en beperkt de tijd die de automobilist voor rode verkeerslichten moet wachten door op basis van de navigatieroute de optimale snelheid voor een zogenoemde ‘groene golf’ voor te stellen.

De IT Challenge 2014 staat in het teken van het ontwikkelen van een app voor een intensere ervaring van de Olympische Spelen voor atleten, vrijwilligers, het publiek en bezoekers van Rio de Janeiro. Studenten aan universiteiten in Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Spanje, België, de Verenigde Staten, Oostenrijk en India worden uitgedaagd om met een team van twee tot vijf personen innovatieve en gebruiksvriendelijke applicaties te ontwikkelen.

Het winnende team wint een reis naar Barcelona, inclusief een bezoek aan het it-expertisecentrum voor de Olympische Spelen van Atos, een ontmoeting met deskundigen van het Internationaal Olympisch Comité (IOC), het Internationale Paralympische Comité (IPC), de organisatiecommissie Rio 2016 en Atos. Dit heeft tot doel te onderzoeken hoe Atos ondersteuning kan bieden bij het verder ontwikkelen van de app. De teams die als nummer één en twee eindigen, ontvangen een diploma voor het leveren van een buitengewone prestatie en maken kans op een stage bij Atos. De gedachte achter de IT Challenge is het bevorderen en stimuleren van innovatie bij de nieuwe generatie it-professionals.

Fantastische leerervaring

‘De IT Challenge biedt studenten alle kans hun stempel te drukken op de technologie van morgen’, zegt Gilles Grapinet, senior executive vice president van Atos. ‘Deze wedstrijd is een fantastische leerervaring voor studenten, universiteiten en voor onszelf. We zijn erg benieuwd hoe de kandidaten hun kennis vertalen naar fascinerende en innovatieve toepassingen voor de Olympische Spelen. We roepen studenten van de deelnemende universiteiten dan ook op om mee te doen.’

Teams kunnen hun motivatie en hun eerste inzending tot uiterlijk 17 januari 2014 op www.atositchallenge.net posten. Vervolgens worden maximaal vijftien teams genomineerd. Veertien teams worden geselecteerd door de Atos Scientific Community en de deskundigen van het IOC, IPC en Rio 2016. De Scientific Community is een wereldwijd netwerk van business technologists van Atos. Eén team wordt geselecteerd door het publiek, te weten het team met het hoogste aantal likes op Facebook.

Jury

De jury van de IT Challenge 2014 bestaat uit topfunctionarissen van Atos, het IOC, IPC, de organisatiecommissie van Rio 2016 en partners van Atos. De jury kiest de winnaars na de presentaties van alle genomineerde teams. De drie winnende teams en vertegenwoordigers van hun universiteit worden uitgenodigd voor de prijsuitreiking van de IT Challenge in juni 2014.

De IT Challenge maakt deel uit van Atos Wellbeing@work, een initiatief met als doel het bevorderen en ontwikkelen van talent. Studenten van deelnemende universiteiten kunnen hun interesse kenbaar maken via www.atositchallenge.net. Op deze website is ook informatie beschikbaar over de wedstrijd (reglement, prijzen, deelnemende universiteiten, de coaches en de jury).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-01-06T11:58:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.