Mendix krijgt kapitaalinjectie van 25 miljoen dollar

Dollars

Mendix, ontwikkelaar van het gelijknamige bedrijfsapplicatieplatform, krijgt 25 miljoen dollar van de Amerikaanse groei-investeerder Battery Ventures, HENQ Invest en huidige investeerder Prime Ventures. De kapitaalinjectie is bedoeld voor productontwikkeling en vergroting van marktaandeel en verdere internationale expansie van het Rotterdamse bedrijf.

De Rotterdamse ontwikkelaar van het bedrijfsapplicatieplatform Mendix dankt zijn succes aan de groeiende community van enthousiaste ontwikkelaars, klanten en partners die het Mendix App Platform gebruiken om sneller bedrijfsapplicaties te ontwikkelen dan met traditionele methoden mogelijk is. Battery Ventures investeert samen met Prime Ventures en HENQ Invest in Mendix vanwege de visie en de rol die het bedrijf heeft bij het vormgeven van de opkomende application-Platform-as a-Service (aPaaS) markt. Deze revolutionaire aanpak is mogelijk dankzij de cloud- en modelgedreven ontwikkelingstechnieken van Mendix, waarmee gebruikers makkelijker en sneller bedrijfsapplicaties kunnen ontwikkelen. Wereldwijd maken honderden ondernemingen al gebruik van Mendix, waaronder ABN Amro, Dun & Bradstreet, Genzyme, KPN, Liberty Mutual, LV=, Roche, Sprint en TNT.

‘Het was meteen duidelijk dat Mendix een uitgelezen kans bood - het juiste team met het juiste product op het juiste moment’, zegt Michael Brown, general partner bij Battery Ventures. ‘We zijn onder de indruk van de visie en de prestaties van Mendix, naast de sterke groei en de klantsuccessen. De markt voor aPaaS is momenteel een open speelveld en wij geloven dat Mendix daarin een dominante positie kan veroveren.’

‘Mede door onze snelle groei konden we kiezen voor een vooraanstaand investeringsfonds. We hebben bewust gezocht naar een Amerikaanse partij die ons niet alleen kapitaal, maar ook hulp en ervaring kan bieden bij het versnellen van onze groei en marktleiderschap’, aldus Derek Roos, ceo en medeoprichter van Mendix. ‘Deze investering van Battery en Prime valideert onze visie en onderstreept ons succes in het transformeren van de snelheid en het gemak waarmee onze klanten innoveren en reageren op verandering.’

Mijlpalen

De kapitaalinjectie volgt op diverse mijlpalen voor Mendix. In 2013 steeg de omzet met 115 procent ten opzichte van 2012, waarmee de onderneming weer een groei van meer dan 100 procent liet zien. Welk bedrag daarvoor staat is vooralsnog onduidelijk. Het enige dat bekend is, is dat Mendix over 2010 zo'n tien miljoen euro aan licentieomzet binnenhaalde.Verder opende Mendix in vorig jaar zowel een nieuw Europees hoofdkantoor in Rotterdam, als een nieuw kantoor in het Verenigd Koninkrijk. Eind 2013 introduceerde het bedrijf een belangrijke nieuwe versie van het platform, Mendix 5 genaamd, dat veel nieuwe mogelijkheden bevat voor de ontwikkeling van multi-device applicaties. Mede hierdoor werd Mendix in januari 2014 opgenomen in het eerste Gartner Magic Quadrant voor Enterprise Application Platform-as-a-Service (aPaaS).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-01-23T11:50:00.000Z Henk Boot
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.