Autodesk koppelt software aan 3D-printers

Softwareleverancier Autodesk koppelt zijn 3D-software aan het wereldwijde 3D-printernetwerk van 3D Hubs. De samenwerking verbindt gebruikers van 3D-software aan een wereldwijd netwerk van bijna vierduizend 3D-printers in tachtig landen. Autodesk integreert het 3D printnetwerk van 3D Hubs in zijn 123D Apps, door middel van een door 3D Hubs ontwikkelde api. Daardoor moeten gebruikers snel en gemakkelijk hun ontwerpen omzetten naar fysieke producten.

Bram de Zwart, medeoprichter van het Nederlandse 3D Hubs,: 'We zijn blij dat ons wereldwijde netwerk van 3D-printers beschikbaar komt voor de miljoenen ontwerpers die wereldwijd Autodesk 123D apps gebruiken. Dat draagt bij aan onze missie om 3D-printen voor iedereen toegankelijk te maken.'

Door de koppeling wil Autodesk het printen van 3D-ontwerpen toegankelijk maken voor consumenten. 'De 3D-printer heeft wellicht zijn weg nog niet gevonden in ieder huishouden, zoals de televisie of telefoon, maar dat wil niet zeggen dat de consument niet 3D-print', aldus Samir Hanna, vicepresident van consumentenproducten bij Autodesk.

3D Hubs is naar eigen zeggen het grootste 3D-printnetwerk ter wereld en brengt eigenaren van 3D-printers in contact met iedereen die in 3D wil printen. 3D Hubs heeft als missie om 3D-printen voor iedereen lokaal toegankelijk te maken. 3D Hubs is in 2013 opgericht in Amsterdam door twee voormalige medewerkers van 3D Systems.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-04-18T10:49:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.