Rabobank houdt eerste FinTech Hackathon

Dit artikel delen:
Rabobank

Rabobank organiseert samen met Ordina, UtrechtInc, TNO en Economic Board Utrecht (EBU) van vrijdag 4 tot en met zondag 6 juli 2014 Nederlands eerste FinTech Hackathon. De organisatoren willen met deze hackathon technisch creatieve mensen een podium bieden om met hun innovatieve ideeën de financiële sector op zijn kop te zetten.

De financiële technologie (FinTech)-industrie is momenteel één van de snelst groeiende industrieën. De Rabobank en zijn partners willen innovatie en ondernemerschap stimuleren. Daarom is het initiatief genomen om de eerste Dutch FinTech Hackathon te organiseren. UtrechtInc zorgt voor de locatie op het Utrechtse Sciencepark.

Data en api’s

Tijdens de Dutch FinTech Hackathon krijgen zelf samengestelde teams 48 uur lang de tijd om innovatieve oplossingen te ontwikkelen. Het thema spitst zich toe op nieuwe en alternatieve manieren van lenen en financieren. Deelnemers krijgen tijdens de hackathon openbare of gesimuleerde data en zogenaamde api’s aangereikt om mee aan de slag te gaan.

Om het beste resultaat te bereiken, krijgen de teams tijdens de hackathon ondersteuning van een aantal experts uit de FinTech-industrie. De nieuwe ideeën die uit deze hackathon voortvloeien worden na de 48 uur door een jury van financieel en technische deskundigen op levensvatbaarheid en innovatiekracht beoordeeld.

In praktijk uitwerken

‘Het team met het meest solide en innovatieve voorstel, ontvangt een geldprijs van vijfduizend euro’, zegt Harrie Vollaard, manager Innovatie bij Rabobank. ‘Daarnaast zijn er ook iPads te winnen. Eventueel kan het winnende team ook gebruikmaken van het ondernemerschapsprogramma UtrechtInc om hun idee in de praktijk uit te werken.’

De organisatoren van het event willen voorkomen dat goede ideeën na de hackathon verloren gaan. Vollaard: ‘Wij kijken mee met de teams en doen hierdoor inspiratie op voor onze eigen toekomstige projecten. Ook de teams die niet in de prijzen vallen, kunnen zo desondanks van grote waarde zijn voor de financiële sector. Voor teams die de prijs niet binnenslepen gaan er wellicht via andere wegen deuren open voor hun ideeën.’

Beperkt aantal plaatsen

De Dutch FinTech Hackathon nodigt ontwikkelaars, programmeurs, webdevelopers, ondernemers en studenten uit om zich uiterlijk 22 juni 2014 als team aan te melden. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar voor de hackathon. Van alle inzendingen worden de beste teams geselecteerd. Tijdens de twee hackathon-dagen worden er ook lezingen en workshops gegeven. Daarnaast is er voor een ieder gelegenheid om gedurende het evenement te netwerken en kennis uit te wisselen met andere experts.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Opmerkelijk dat uitgerekend de Rabobank onder de naam 'hackaton' innovatieve ontwikkelingen op financieel gebied zegt te stimuleren, terwijl diezelfde Rabobank pertinent bankrekeningen weigert aan bedrijven die iets met Bitcoin doen.

Beetje tegenstrijdig he? Kan die 'ethische commissie' van ze (die toevallig nét even met vakantie was rondom die Libor rente affaire) daar niet eens naar kijken?

@Rogier

inderdaad rabobank (pa)(e)thisch.... wie was de motor achter het libor rente schandaal

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-05-09T11:00:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.