Care Force wint Salesforce-hackathon

Care Force heeft tijdens de Salesforce1 World Tour in de RAI in Amsterdam op 27 mei 2014 de hackathon gewonnen. Het team met John Tillema, Jonathan Carter, Paul Manwaring, Richard Bown en Gillian Baratt bouwde in één dag een slimme medicijndispenser die de buren waarschuwt als een hulpbehoevende buurtbewoner zijn pillen vergeet in te nemen. Care Force wint hiermee 1750 euro.

Onder de 3200 aangemelde bezoekers waren talrijke ontwikkelaars die het Salesforce1-platform gebruiken voor het ontwikkelen van zakelijke apps. In de speciaal voor hen ingerichte Developer Zone vond een hackathon plaats - georganiseerd in samenwerking met Appsterdam - gericht op het ontwikkelen van apps voor de ondersteuning van de nieuwe Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Door de veranderingen in het zorgstelsel komt de uitvoering van een aantal taken in handen van gemeenten. De Wmo regelt dat mensen met een beperking ondersteuning kunnen krijgen. De vijf teams die meededen, werden uitgedaagd mobiele apps te ontwikkelen om gemeenten hierbij te helpen.

Winnaar unaniem gekozen

‘Technologie is cruciaal voor het slagen van de Wmo en onmisbaar voor de kwaliteitsverbetering die nodig is’, zegt Jet Wiechers, juryvoorzitter en partner van KPMG Plexus, gespecialiseerd adviseur in de zorg. ‘Belangrijk kenmerk van de grote verandering rond de Wmo is dat mensen die hulp nodig hebben, dat niet alleen van professionals krijgen, maar van iedereen binnen een netwerk. Doel van de veranderingen is dat een netwerk van hulp om mensen heen ontstaat, waardoor de kwaliteit van zorg omhoog gaat en kostenbesparingen worden bereikt.’ De jury, verder bestaande uit mensen van Appsterdam, de gemeente Amsterdam en Salesforce.com, kozen unaniem Care Force tot winnaar.

Wiechers: ‘We zijn enthousiast over de ‘internet of things’-oplossing van Care Force. Voor een reeds hulpbehoevend persoon die een infectie oploopt waarvoor hij medicatie moet innemen, kan het lastig zijn zelf het juiste ritme aan te houden voor medicatie-inname. Care Force bouwde technologie met bewegingsdetectoren, die signalen doorgeven aan buren of zorgprofessionals. Zo kunnen bijvoorbeeld buren vragen hoe het gaat of professionals ingrijpen als de medicijndispenser bijvoorbeeld een dag niet is aangeraakt.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-05-28T17:09:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.