Salesforce start ontwikkelplatform wearables

Google Glass

Google Glass

Leverancier van online crm-software Salesforce.com start een ontwikkelplatform voor zakelijke apps voor weareables. Ontwikkelaars kunnen daar nieuwe applicaties bouwen die gekoppeld worden aan geavanceerde kleine apparatuur die op het lichaam wordt gedragen (wearables). Het gaat bijvoorbeeld om intelligente horloges en brillen. Salesforce zegt het eerste bedrijf te zijn dat een ontwikkelplatform biedt voor zakelijke apps voor wearables. De leverancier verwacht dat het zakelijk gebruik van wearables de komende jaren een flinke vlucht zal nemen.

Met het nieuwe platform kunnen ontwikkelaars apps bouwen die draagbare apparaten verbinden aan bedrijfsprocessen. De toepassingen kunnen variëren van een seintje op een smartwatch tot het beveiligen van de toegang tot een gebouw of gebied. Onder andere Philips en Samsung hebben zich aangesloten bij het initiatief dat de naam Salesforce Wear draagt. Philips ziet bijvoorbeeld kansen voor de inzet van wearables in de gezondheidszorg.

De crm-leverancier heeft het Salesforce Wear Developer Pack beschikbaar gesteld op het Salesforce1 Platform. Met die nieuwe ontwikkelomgeving hoopt Salesforce de adoptie van wearables bij bedrijven en organisaties te versnellen. Volgens Salesfrce hebben meer dan 1,5 miljoen ontwikkelaars via het Salesforce1 platform de mogelijkheid om snel zakelijke apps te maken voor wearables.

Mobiele opmars

Volgens Renzo Taal, vice president Noord-Europa salesforce.com, zijn wearables de volgende fase in de opkomst van mobiele apparatuur. 'Met Salesforce Wear kunnen bedrijven nu hun kans grijpen om zich met draagbare technologie op een totaal andere manier te verbinden met hun klanten. Met een wearable is het niet nodig om je portemonnee te gebruiken, te speuren naar je hotel key card of om te zoeken naar een bepaalde app als je je favoriete bestemming bezoekt', legt hij uit.

Volgens Taal is het ook mogelijk om daadwerkelijk te anticiperen op de wensen en behoeften van klanten en hen bijvoorbeeld direct een passende VIP-behandeling te geven. 'Met draagbare apparaten, zoals een polsbandje dat is verbonden met klantgegevens, kunnen bedrijven hun klanten een ervaring op maat bieden, die perfect aansluit bij hun wensen en behoeften.'

De leverancier verwacht dat de eerste apps ontwikkeld worden voor smartwatch Android Wear, Google Glass, de bekende bril met mini-beeldscherm, smartwatch Pebble, Philips sensortechnologie en cloud-gebaseerde diensten en Samsung Gear 2, een op Tizen gebaseerde smartwatch.

 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-06-12T17:05:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.