Dirkzwager en KVSA samen in scheepvaart-ICT

Op de foto zittend van links naar rechts: Pieter Bloemendaal, algemeen directeur Dirkzwager en Frans Baud, algemeen directeur KVSA. Op de foto staand van links naar rechts: Ton de Jong, manager IT Dirkzwager, Florian Vreeburg, Manager BTS & Business Development KVSA en Jeroen Kortsmit, Commercieel Manager Dirkzwager

Onder de merknaam ‘Catamaran ICT’ gaan Koninklijke Dirkzwager uit Maassluis en KVSA uit IJmuiden de krachten bundelen op het gebied van ict-ontwikkeling. De van oudsher scheepsrapportagebedrijven zijn tegenwoordig actief in de wereld van de maritieme informatie en dienstverlening en beschikken over een eigen ict-afdelingen. In de nieuwe aanpak gaan de bedrijven onder één noemer naar buiten treden en delen tegelijk hun vakkennis en capaciteit. Het eerste gezamenlijke project, Ship2Report 2.0, is in volle gang en wordt al deels uitgerold. Het Antwerpse Port+ is een partner bij dit scheepvaartinformatieproject.

Ship2Report is een webgebaseerd informatieplatform waarbinnen verschillende databronnen aan elkaar gekoppeld worden om bedrijven in de maritiem-logistieke dienstverlening te voorzien van actuele en correcte informatie met betrekking tot de scheepvaart. Het platform biedt ook de mogelijkheid om dienstverleners te koppelen aan andere partijen en overheden om zo de informatie waar zij dagelijks mee te maken hebben te kunnen stroomlijnen.

Koninklijke Dirkzwager, sinds 1872 werkzaam als onafhankelijke communicator in de scheepvaart, voorziet dagelijks ruim achthonderd organisaties in de maritieme sector van actuele informatie. Het bedrijf biedt een havenmanagementsysteem en speciale oplossingen om bijvoorbeeld windparken en olie- en gasinstallaties te behoeden voor aanvaringen. Koninklijke Dirkzwager is voor 54 procent in handen van Imtech.

Koninklijke Verenigde ScheepsAgenturen van Halverhout & Zwart en Zurmühlen, kortweg KVSA,  levert sinds 1876 diensten aan bedrijven in de maritieme sector. Naast de specialiteiten scheepsagentschap, maritieme communicatie, applicaties en webdiensten biedt KVSA ook stuwage- en terminaldiensten op de KVSA-terminals voor ferry’s en cruiseschepen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-06-25T13:57:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.