Unisys bewaakt identiteit bajesklanten

Ict-dienstverlener Unisys Nederland levert, implementeert en beheert een nieuwe Basisvoorziening Biometrie (BVB) voor Penitentiaire Inrichtingen aan de Dienst Justitiële Inrichtingen. Deze biometrie-oplossing bewaakt de identiteit van gevangenen op meer dan vijftig locaties in Nederland.

De Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) kiest voor de technologie van Unisys om de identiteit van gedetineerden tijdens hun verblijf in de bajes te registreren, te verifiëren en te bewaken. Daarvoor gebruikt de BVB biometrische data, zoals vingerafdrukken. ‘Verificatie van de identiteit binnen Penitentiaire Inrichtingen moet een waterdicht systeem zijn’, zegt plaatsvervangend hoofddirecteur Annelore Roelofs bij DJI hierover. Per jaar worden van ongeveer 25.000 personen de biometrische persoonsgegevens vastgelegd in de database. 

Identiteitsmanagementsoftware

De oplossing van Unisys is gebaseerd op LEIDA, Unisys' open standaard platform voor het ontwikkelen van identiteitsmanagementsoftware. Het nieuwe systeem wordt naar verwachting eind 2014 opgeleverd. Het sluiten van de overeenkomst is de uitkomst van een openbare aanbesteding. DJI heeft de Biometrie aanbesteed omdat het contract van de huidige voorziening afloopt. De looptijd van het contract is maximaal zeven jaar. De BVB werd in 2008 in gebruik genomen zodat Penitentiaire Inrichtingen, de Nationale Politie, de rechterlijke macht en de reclassering met de hulp van technologie de biometrische data van gedetineerden en verdachten kunnen beheren en accuraat houden.

De DJI draagt dagelijks de verantwoordelijkheid over de huisvesting van gedetineerden in ongeveer twaalfduizend cellen. In elke cel verblijven jaarlijks gemiddeld vier tot vijf gevangenen, door verhuizingen tussen instellingen, het vertrek van degenen die hun straf hebben uitgezeten en nieuwe aanwas van gevangenen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-07-04T15:05:00.000Z Kim de Vries
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.