Omniradar krijgt 2,6 miljoen voor radarchips

Van links naar rechts: Hans Brouwer (Omniradar), Paul van Zeijl (Omniradar) en Henrie van Beusekom (Orlaco).

Het Eindhovense Omniradar ontvangt 2,6 miljoen euro financiering voor de verdere ontwikkeling en verkoop van geïntegreerde radarchips. De investeringen worden gebruikt voor het opstarten van de productie van chiptoepassingen voor markten als de industriële automatisering, beveiliging en verkeersmonitoring. Het investeringsbedrag bestaat uit aandelenkapitaal en leningen en is opgehaald in een ronde waaraan de oprichters van Omniradar, partner Orlaco en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland hebben deelgenomen.

'Deze investering zorgt dat Omniradar zijn ‘One-Chip-Radar’ naar de markt kan brengen, in samenwerking met onze industriële partners”, zegt Hans Brouwer, algemeen directeur van Omniradar. 'Wij werken nu samen met een aantal klanten om de technologie in hun applicaties toe te passen en geschikt te maken voor productie in grote volumes.'

Radarsystemen

Omniradar is een halfgeleiderleverancier van complete radar ic-oplossingen. Omniradars One-Chip-Radar IC, de RIC60A, levert een geavanceerd radarsysteem met antennes op de chip. De oplossing kan worden gebruikt voor industriële én consumentenapplicaties. Het bedrijf is in 2011 opgericht door Paul van Zeijl en Hans Brouwer en is gevestigd op het voormalige Philips-terrein Strijp-S in Eindhoven. Het bedrijf, dat in 2011 met de ontwikkeling startte, werkt nauw samen met de Nederlandse chipfabrikant NXP als productiepartner.

Door het verminderen van de kosten en verkleinen van bestaande radarsystemen met minstens een factor tien denkt Omniradar nieuwe marktgebieden te kunnen openbreken. Nieuwe applicaties zijn bijvoorbeeld 3D-imaging, onzichtbare omheiningen, geavanceerde afstandsmeting en snelheidsdetectie.

Blindehoekdetectie

Omniradar RadarIC 20140207

Het bedrijf heeft al een eerste toepassing opgeleverd: blindehoekdetectie voor vrachtwagens. Daarvoor heeft Omniradar met Orlaco een strategische samenwerking gesloten. Dit bedrijf uit Barneveld is al klant, maar stapt nu ook als aandeelhouder in. Orlaco ontwikkelt en produceert camerasystemen voor machines, voer- en vaartuigen.

Beide bedrijven gaan zich richten op het integreren van blindehoekdetectiesystemen voor alle producten in de Orlaco-range. Henrie van Beusekom, algemeen directeur Orlaco, neemt zitting in de raad van commissarissen van Omniradar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-08-28T10:32:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.