UWV krijgt dating-app in sollicitatieproces

Masterstudenten tonen acht innovaties bij IBM

Innovatie

Voor IBM Extreme Blue 2014 zijn uit honderden kandidaten de beste studenten geselecteerd met een economische of technische achtergrond. In teams van vier worden innovatieve oplossingen en business cases voor klanten van IBM bedacht en uitgewerkt. Hierbij worden de studenten begeleid door verschillende experts en de researchafdeling van IBM.

In totaal 32 Nederlandse en Belgische masterstudenten presenteerden vandaag innovatieve oplossingen voor acht grote organisaties. Tijdens Extreme Blue, het zomerstageprogramma van IBM, werkten de topstudenten twaalf weken lang als consultant voor opdrachtgevers als ASML, Hartstichting, Liberty Global, VDAB en UCB Pharmaceuticals. Voor het UWV ontwikkelden de studenten een speciale app die werkzoekenden en werkgevers razendsnel met elkaar in contact brengt.

Dating-app UWV

De Nederlandse en Belgische teams presenteerden vandaag in het Amsterdamse hoofdkantoor van IBM een werkende versie van hun eindoplossing. Het eerste team toonde een app voor het UWV die werkzoekenden en werkgevers binnen enkele minuten aan elkaar koppelt. Het UWV was op zoek naar een manier om met moderne technologie zijn positie op de Nederlandse arbeidsmarkt opnieuw vorm te geven.

‘Solliciteren is niet voor iedereen een leuke bezigheid’, zegt Suzanne van Wijk, masterstudent Logica aan de Universiteit van Amsterdam. ‘Het blijft lastig een passende functie te vinden en afwijzingen liggen op de loer, waardoor de sollicitatiebereidheid afneemt. Voor de kandidaat halen we enkele vervelende stappen uit het sollicitatieproces en de werkgevers krijgen een gepersonaliseerd aanbod van kandidaten op een presenteerblaadje aangereikt.’

Overgang naar young professional

De Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding (VDAB) vroeg de studenten een idee te bedenken om de grote stap van het studentenleven naar young professional soepeler te laten verlopen. Hiervoor bedacht het Extreme Blue-team een app die starters op de arbeidsmarkt koppelt aan ervaren professionals en directe interactie tussen de twee faciliteert. Zonder dat ze elkaar hoeven te kennen, kunnen professionals zich opwerpen als mentor van de starter zonder dat dit veel tijd in beslag hoeft te nemen.

De deelnemende organisaties beslissen op een later tijdstip of ze definitief overgaan tot de ontwikkelfase van de oplossingen. Sinds de start van het zomerprogramma hebben de Extreme Blue-studenten meegewerkt aan meer dan vierhonderd patentpublicaties en meer dan zestig oplossingen helpen creëren voor grote organisaties.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Nederlandse bedrijven zijn positief over bigdata las ik 2 dagen terug hier bij computable. Uitkomst onderzoek van Accenture.
Toch heeft het UWV al meer dan 10 jaar moeite om een simpele match te maken tussen werkgevers en werkzoekenden, waarbij het UWV zelf exact de structuur van de database kan bepalen. Nu mag creme de creme van de millenials een poging doen. Gewoon werk aanbieden aan 600.000 zoekenden is blijkbaar niet leuk genoeg. De opdracht is "een manier om met moderne technologie de positie van UWV op de Nederlandse arbeidsmarkt opnieuw vorm te geven". Het resultaat laat zich raden. Een UWV Dating-app.

Infantiel.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-09-12T12:47:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.