Sioux neemt mechatronica-expert CCM over

Handen schudden

Het Eindhovense Sioux, specialist in ingebedde systemen, neemt CCM over. Dit bedrijf uit Nuenen is actief op het gebied van mechatronische systemen. Bij de overname horen ook de spin-off bedrijven van CCM: LumiByte en Medispirit. Gezamenlijk vormen ze een in de Benelux groot technisch systeemhuis met ruim vierhonderd ingenieurs. Ook kan nu het gehele palet van technologie-advies tot en met productontwikkeling, productie en life cycle management worden aangeboden aan klanten.

Bij de ontwikkeling van hightech producten en -systemen speelt software een steeds belangrijker onderdeel. Door de krachtenbundeling van CCM en Sioux wordt de integrale afstemming van mechanica, optica, fysica, dynamica, elektronica, wiskunde en software tijdens het productcreatieproces verbeterd, stellen beide bedrijven. Kerncompetenties hierbij zijn onder meer precisietechnologie, (motion) control engineering, vacuümtechnologie en hybride aandrijvingen, maar ook machinebesturing, beeldverwerking, gebruikersinteractie, remote services en mobile apps.

Krachtenbundeling

CCM werd in 1969 opgericht door professor Alexandre Horowitz en drie andere technici. Het bedrijf ontwikkelde sindsdien high-end mechatronische producten en productiesystemen. Sioux neemt ook de onderdelen van CCM over: LumiByte, een fabrikant van het MuScan-product (een apparaat om snel en automatisch bacteriën te kunnen detecteren zoals salmonella, legionella en MRSA), en MediSpirit. Dat onderdeel maakt het Whistler-product, een longfunctie-tester om bijvoorbeeld comfortabel en nauwkeurig astma te kunnen detecteren bij zowel baby’s, kinderen als volwassenen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-10-14T18:08:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.