Compuware herdoopt APM-divisie in Dynatrace

De divisie Application Performance Management (apm) van Compuware wordt omgedoopt tot Dynatrace en gaat als zelfstandig bedrijf verder. Het gedeelte dat software en diensten levert aan mainframespecialisten blijft Compuware heten. Het bedrijf, dat afgelopen september door investeerder Thoma Bravo werd overgenomen, verdwijnt van de aandelenbeurs Nasdaq.

Dit meldt Datanews. Volgens het Belgisch ict-vakblad heeft Thoma Bravo met Keynote ook al een bedrijf in zijn portfolio dat apm-oplossingen beidt. Mogelijk zal dat geïntegreerd worden in Compuware. 

De nieuwe naam van de apm-divisie is de naam van het door Compuware in 2011 overgenomen Dynatrace. Dat was een leverancier van Purepath-softwareoplossingen waarmee organisaties hun applicatiebeschikbaarheid kunnen meten en optimaliseren, onder andere tijdens het uitrollen en testen van nieuwe softwareomgevingen.

Terug bij af

Het in 1973 in Detroit opgerichte Compuware heeft in een jaar tijd een metamorfose ondergaan. De Amerikaanse softwareleverancier stootte begin dit jaar zijn Uniface-ontwikkeldivisie af aan Marlin Equity Partners. Ook nam deze investeerder de divisies Changepoint en Professional Services over. Verder wordt het cloudplatform voor data-uitwisseling Covisint op 31 oktober aanstaande in zijn geheel naar de Nasdaq-beurs gebracht.

Compuware werd daarna zelf begin september overgenomen door investeringsbedrijf Thoma Bravo voor 2,5 miljard dollar. Het overnamebedrag is ongeveer 3,5 keer de omzet van 720 miljoen dollar. Het overnametraject moet begin 2015 zijn afgerond, waarna het bedrijf min of meer weer terug is waar het begon: het aanbieden van ontwikkeltools voor het mainframe.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-10-27T11:25:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.