ING organiseert grote hackathon

ING organiseert een 24-uurs hackathon. Aan het evenement met de naam ‘Open Bank Innovation’ doen 750 deelnemers mee. Volgens de bank gaat het om de grootste financiële hackathon ter wereld. De deelnemers krijgen de opdracht om in 24 uur innovatieve applicaties te ontwikkelen die toegevoegde waarde bieden voor de klanten van de bank.

ING stelt zijn Common-api ter beschikking. De api biedt toegang tot gesimuleerde datasets (dummy data) van implementaties in drie landen (Roemenië, Spanje en Nederland). Via die api krijgen deelnemers toegang tot REST endpoints en documentatie over klantgroepen, producten en transacties op lopende rekeningen en spaarrekeningen.

De deelnemers worden opgedeeld in drie categorieën: ING-developers, externe leveranciers en studenten. Zij werken samen in groepen van vier tot twaalf leden die onder leiding van een teamcaptain werken.

Na 24 uur presenteren de teams hun ideeën aan de jury die een winnaar uit zal roepen in elke categorie deelnemers. De winnende ideeën worden door ING in overweging genomen om verder te ontwikkelen. De hackaton vindt plaats in de Kromhouthal in Amsterdam.

Rabobank

In mei 2014 organiseerde de Rabobank samen met Ordina, UtrechtInc, TNO en Economic Board Utrecht (EBU) een hackaton van 48 uur. Daar werden oplossingen ontwikkeld voor nieuwe en alternatieve manieren van lenen en financieren.

Hackatons zijn in opkomst. Eind september 2014 werd de Dutch Open Hackathon georganiseerd. Daarbij stelden Albert Heijn, KLM, Philips, TomTom Telematics, Schiphol, Rabobank en USG People hun api's beschikbaar. Vijftig teams kregen dertig uur de tijd om verschillende apps te bouwen op basis van de application programming interfaces (api's) en datasets van deelnemende bedrijven. Volgens die berijven was het voor het eerst dat de Nederlandse multinationals een ontwikkelwedstrijd van deze omvang hebben opgezet. 

Hoewel de naam Hackaton anders doet vermoeden, gaat het niet om het kraken van de ict-beveiliging van de deelnemende bedrijven, maar om het ontwikkelen van nieuwe apps en toepassingen. De organisator houdt vaak een hoop nieuwe ideeën aan het evenement over. Deelnemers doen vaak mee om zichzelf in de kijker te zetten bij de organiserende bedrijven. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Mooi voorbeeld; volgende die dit organiseert is de Belastingdienst en andere overheidsclubs? Ik zeg; Go!

Vacatures bij ING

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-11-12T15:06:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.