Apple-garage blijkt een mythe

Wozniak sleutelde in HP-kantoor aan Apple

Steve jobs (op de rug gezien) aan het sleutelen in de beroemde garage. Daar werd de Apple 1 niet gebouwd. Dat gebeurde in het kantoor van Steve Wozniak bij zijn toenmalige werkgever HP.

Steve Jobs en Steve Wozniak hebben volgens de overlevering de eerste Apple-computers in elkaar gesleuteld in de garage die grenst aan het geboortehuis van Jobs. Die plek is in 2013 zelfs tot monument verheven. Maar de verhalen kloppen niet helemaal blijkt uit een reactie van 'Woz'.

'De garage is een beetje een mythe', vertelt Steve Wozniak aan Bloomberg Businessweek. 'We hebben daar geen ontwerpen of prototypes gemaakt, geen breadboarding gedaan, geen productplanningen, geen fabricage. Die garage was eigenlijk van weinig nut, behalve dan dat het een plek was waar we ons thuisvoelden. We hadden toen geen geld, dus moesten we thuis werken.'

Waar de fabricage van de onderdelen van de eerste Apple's wel werd uitgevoerd, vertelt Woz ook: 'De dingen aan elkaar solderen, de chips samenbrengen, de schetsen en ontwerpen maken, dat deden we in mijn kamertje bij Hewlett-Packard. Daar werkte Wozniak namelijk voor de oprichting van Apple. De allereerste Apple-computer, de Apple I, ging in 1979 in de verkoop voor een prijs van 666,66 dollar.

I.s.m Datanews

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Die uitspraak ontlokt misschien nog wel een lawsuit van Meg Whitman ..

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-12-05T14:36:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.