Apple-pact verkoopt patenten aan Google-club

Patent en copyright

Patentenbedrijf Rockstar, een consortium dat is opgericht door onder andere Apple, Microsoft, Sony Blackberry en Ericsson, verkoopt vierduizend patenten aan branchegenoot RPX. Het gaat om patenten van de failliete mobieltjesmaker Nortel. bRPX zou de patenten op zijn beurt onder brengen bij een syndicaat waar onder meer Google en Cisco deel van uitmaken. Dat meldt de Amerikaanse zakenkrant Wallstreet Journal.

Met de deal zou negenhonderd miljoen dollar gemoeid zijn. Rockstar zou in 2011 ongeveer 4,5 miljard dollar voor de patenten hebben betaald. Met de verkoop van ruim vierduizend patenten wordt vrijwel de hele boedel aan Nortel-patenten doorverkocht. 'De patenten zullen door RPX weer worden doorverkocht aan een syndicaat waar onder meer Google en Cisco deel van uitmaken', meldt de krant.

De krant meldt dat Rockstar de patenten aanvankelijk wilde gebruiken om ze op licentiebasis te verhandelen aan verschillende mobieltjesmakers. Toen daar weinig animo voor bleek te bestaan, werden de intellectuele eigendomsrechten vooral in de rechtszaal ingezet.

De patenten zijn vooral gebruikt in rechtszaken tegen onder andere Google, Huawei, Asus, ZTE, HTC, Samsung en LG. In die zaken beschuldigen partijen elkaar van allerlei inbreuken op patenten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-12-24T09:52:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.