Managed hosting door True

Apple-pact verkoopt patenten aan Google-club

 

Patent en copyright

Patentenbedrijf Rockstar, een consortium dat is opgericht door onder andere Apple, Microsoft, Sony Blackberry en Ericsson, verkoopt vierduizend patenten aan branchegenoot RPX. Het gaat om patenten van de failliete mobieltjesmaker Nortel. bRPX zou de patenten op zijn beurt onder brengen bij een syndicaat waar onder meer Google en Cisco deel van uitmaken. Dat meldt de Amerikaanse zakenkrant Wallstreet Journal.

Met de deal zou negenhonderd miljoen dollar gemoeid zijn. Rockstar zou in 2011 ongeveer 4,5 miljard dollar voor de patenten hebben betaald. Met de verkoop van ruim vierduizend patenten wordt vrijwel de hele boedel aan Nortel-patenten doorverkocht. 'De patenten zullen door RPX weer worden doorverkocht aan een syndicaat waar onder meer Google en Cisco deel van uitmaken', meldt de krant.

De krant meldt dat Rockstar de patenten aanvankelijk wilde gebruiken om ze op licentiebasis te verhandelen aan verschillende mobieltjesmakers. Toen daar weinig animo voor bleek te bestaan, werden de intellectuele eigendomsrechten vooral in de rechtszaal ingezet.

De patenten zijn vooral gebruikt in rechtszaken tegen onder andere Google, Huawei, Asus, ZTE, HTC, Samsung en LG. In die zaken beschuldigen partijen elkaar van allerlei inbreuken op patenten.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5211733). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures bij Microsoft
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×