Qlik deelt API’s QlikSense en QlikView

Bi-leverancier Qlik biedt ontwikkelaars en de open source-gemeenschap toegang tot de open api's (application programming interface) van zijn data-analyse-software en bi-tools Qliksense en Qlikview. Door het beschikbaar stellen van de broncode biedt de leverancier gebruikers en ontwikkelaars een plek om samen te werken en ideeën uit te wisselen. De leverancier: 'Hierdoor kan iedereen eenvoudig integraties realiseren met eigen toepassingen en andere webtechnologieën.' De api's worden gedeeld via een platform met de naam Qlik Branch.

De leverancier: 'Qlik Branch bevordert en stimuleert samenwerking en innovatie. Daarnaast biedt het inzicht in hoe andere organisaties Qlik Sense inzetten om websites, visualisaties en applicaties te bouwen. Alle projecten worden gedeeld onder een open source licentieverlening. Hierdoor kunnen gebruikers niet alleen hun eigen oplossingen maken en delen, maar kunnen ze ook kosteloos oplossingen en extensions met de volledige broncode downloaden.'

Qlik benadrukt dat de oplossingen die gedeeld worden binnen Qlik Branch geen officiële Qlik-ondersteuning hebben. Dat is wel vereist in certificeringen op Qlik Market. Het Qlik Developer Relations team staat paraat om het delen en uitwisselen van ideeën te ondersteunen.

De leverancier claimt dat het nieuwe platform tweeduizend gebruikers heeft en honderd projecten ondersteunt. Ee voorbeeld is SenseIT, een extension voor Google Chrome, waarmee iedereen een Qlik Sense-app kan bouwen die gebaseerd is op websitedata. Een andere toepassing is Chord Chart. Dat is een samenwerkingsverband tussen twee ontwikkelaars om een grafiek te maken, die momenteel niet in Qlik Sense beschikbaar is.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-02-02T14:14:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.