Vastgoedbelegger start fonds voor ICT-start-ups

Directeur van Singeldam Vastgoed, Jeroen Kool, heeft een investeringsfonds opgericht voor ict-start-ups. Dat fonds heeft de naam Jeroen Kool Investments en gaat investeren in jonge innovatieve Nederlandse bedrijven uit de ict- en technologie-sector. In de periode 2015-2016 zullen ongeveer tien investeringen plaatsvinden. Kool volgt naar eigen zeggen zijn passie voor ict.

Hij benadrukt dat er voor een eventuele samenwerking moet worden voldaan aan verschillende criteria. Dat is onder meer een 'ervaren en ambitieus management-team'. Ook gaat de voorkeur gaat uit naar softwarebedrijven en organisaties die actief zijn in de techniek. De investeerder zet in op minderheids- en meerderheidsbelangen van tussen de vijftigduizend en anderhalf miljoen euro.

Kool startte in 2000 zijn eigen vastgoedbedrijf Singeldam Vastgoed BV. Dat richt zich binnen Nederland op beleggingen in commercieel vastgoed. Vijf jaar na de start van Singeldam is Kool een samenwerking aangegaan met vastgoedondernemer Ebe van Riesen. Zij richtten in 2005 Stadsrenovatie BV op.

Focus ICT

Kool, die bedrijfskunde studeerde in Groningen, verlegt nu een deel van zijn focus naar ict. Hij beschouwt het gegeven dat hij in het vastgoed terechtkwam min of meer als een toevalligheid. Naast zijn vastgoedactiviteiten, die hij een 'uit de hand gelopen hobby' noemt, richt hij zich nu op zijn passie; de ict.

Computable zoekt start-ups

Voor de Computable Awards 2015 gaat Computable op zoek naar de beste start-up van het jaar in de ict-branche. In Nederland gevestigde ict-start-ups die na 2010 zijn opgericht, komen in aanmerking voor deze award. Klik hier om voor deze categorie een start-up aan te melden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

alles wat deze man aanraakt wordt goud !
ik ga hem volgen !

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Development

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-02-09T15:03:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.