Altran Groep neemt Nspyre over

De Franse ict-dienstverlener Altran Groep neemt de Nederlandse technisch ict-dienstverlener Nspyre over. De 680 specialisten in softwareontwikkeling en mechanische engineering worden ondergebracht in de Benelux-divisie van Altran. De koper verwacht door de overname de activiteiten op het gebied van de ontwikkeling van technische en ict-oplossingen te versnellen.

Nspyre beschikt over elf gespecialiseerde technische divisies die het gehele ontwikkelingsproces omvatten van advisering en projectmanagement tot ontwikkeling, engineering, testing en implementatie. Het bedrijf is in 2008 ontstaan uit de verzelfstandiging van de technische automatiseringsafdeling van Ordina en de daaropvolgende acquisitie van een soortgelijke tak van Atos Origin.

'Met doorlopende investeringen in technologische ontwikkeling en medewerkers, heeft het bedrijf in Nederland een toonaangevende positie weten te bemachtigen op het gebied van innovatie, engineering en complexe en bedrijfskritische systemen', schrijft Altran in een toelichting op de overname.

De ceo van Altran Benelux, Pascal Laffineur reageert: 'In navolging van de integratie van Tass in 2014, ligt de overname van Nspyre op één lijn met de strategische doelstellingen van de Groep en zal het de oplossingen van Altran voor Intelligent Systems en Lifecycle Experience versterken.' Na de overname bestaat het team van Altran Benelux uit achttienhonderd man waarvan er duizend in Nederland actief zijn. Daarmee wilt het bedrijf zich profileren als toonaangevend adviesbureau voor innovatie en hightech in die landenregio.

Volgende stap

Philip van Blanken, chief executive officer van Nspyre voegt toe: 'Deel uitmaken van de Altran Groep is een mooie volgende grote stap in de ontwikkeling van ons bedrijf; het breidt ons klantenportfolio uit, vergroot onze r&d-capaciteiten, geeft ons internationale toegang en versterkt onze positie bij onze klanten.'

Altran Groep heeft wereldwijd ongeveer 23.000 medewerkers in dienst verspreid over meer dan twintig landen.Het bedrijf bestaat ruim dertig jaar en richt zich primair op de sectoren luchtvaart, autoindustrie, energie, spoorwegen, de financiële sector, zorg en telecom.

Altran Benelux zette in 2014 ongeveer 97,8 miljoen euro om. Nspyre behaalde in 2014 een omzet van ongeveer 64 miljoen euro. De omzet van de Altran Group over 2014 bedroeg 1,756 miljard euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-02-16T11:25:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.