Bedrijven sluiten big-data pact rondom Hadoop

Een groep ict-bedrijven die zich richt op big data-activiteiten heeft zich verenigd in het Open Data Platform (ODP). Die samenwerking is opgezet om big-data-toepassingen op basis van open source software van het Apache Hadoop ecosysteem te vergroten. Ook moet de integratie van die oplossingen in systemen van verschillende leveranciers geoptimaliseerd worden.

Deelnemers zijn onder meer VMware, Pivotal, GE, SAS, IBM, Hortonworks, Infosys, Capgemini, Teradata, Altiscale, CenturyLink, Splunk en Verizon Enterprise Solutions.

Door gezamenlijke inspanningen van de deelnemende bedrijven moeten organisaties eenvoudiger toegang krijgen tot informatie om sneller applicaties voor data-analyses te bouwen. Het ODP wil helpen om de adoptie van big data te versnellen en de opbrengst van die projecten te vergroten.

De initiatiefnemers gaan in eerste instantie hun inspanningen concentreren op de ontwikkeling en het gebruik van het aanbod van Apache Hadoop. Het ODP zal werken volgens de richtlijnen en documentatie van de Apache Software Foundation (ASF).

Open source

Het ODP zal naar verwachting een aantal standaard open source-technologieën ontwikkelen die de compatibiliteit tussen big data-oplossingen vergroot en vereenvoudigt. Daarnaast moet de integratie van toepassingen en tools in systemen van verschillende leveranciers worden bevorderd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij GE

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-02-18T14:53:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.