Bridge start werkspot voor ontwikkelaars

Dit artikel delen:

Bridge Global IT Staffing start een online werkspot waar bedrijven opdrachten kunnen plaatsen voor software-ontwikkeling. Daarmee wil het voorzien in de vraag naar specialistische teams voor developers. De opzet van een werkspot waar vraag en aanbod samenkomen is ingericht naar Amerikaans voorbeeld. Daar vinden ontwikkelaars en bedrijven elkaar steeds vaker via een online werkspot, stelt de initiatiefnemer.

De werkspot met de naam Ekipa is begin 2015 gestart en moet ontwikkelaars van maatwerksoftware en bedrijven die ontwikkelaars zoeken, samenbrengen. Daarbij wordt gemikt op allerlei verschillende opdrachten. Van apps en de bouw van een responsive ecommerce website tot de ontwikkeling van niche-software op basis van Ruby on Rails.

'In twee maanden tijd hebben honderd softwareteams uit Nederland, India en verschillende Oost Europese landen zich bij Ekipa aangesloten', meldt Bridge.

Hugo Messer, directeur van Ekipa (onderdeel van Bridge): 'Het internationaal uitbesteden van software vraagstukken is niet nieuw. Veel organisaties kiezen voor deze optie met het oog op kostenbesparing. Door te focussen op kosten of direct een generieke dienstverlener uit het eigen netwerk in te zetten loopt men echter het risico te werken met teams die geen ervaring hebben met het softwareproduct dat nu opgeleverd moet worden. Vaak komen opdrachtgevers hierdoor bedrogen uit. Met de introductie van Ekipa willen wij organisaties een platform bieden waar het gemakkelijk is om softwareteams te selecteren die ervaring hebben met specifieke projecten.'

Zoekopdracht

Volgens Messer is vooral de zoekfunctionaliteit binnen Ekipa erg belangrijk voor opdrachtgevers. 'Door het invoeren van een zoekopdracht, zoals de branche waarin het project uitgevoerd moet worden, krijgt de opdrachtgever een overzicht van software teams die ervaring hebben met soortgelijke projecten.'

Alle aangemelde teams zijn door Ekipa gescreend. Ekipa is onderdeel van Bridge Global IT Staffing. De organisatie heeft naar eigen zeggen ruim tien jaar ervaring op het gebied van internationale ict-outsourcing projecten en is gevestigd in Nederland, Duitsland en Zweden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Development

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-04-03T11:10:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.