ABN Amro deelt kantoorruimte met start-ups

Techies en financieel adviseurs hokken samen

ABN Amro zoekt de samenwerking op met start-ups. De bank heeft een leegstaande ruimte bij zijn kantoor op De Munt in Amsterdam beschikbaar gesteld voor de vestiging van die jonge en innovatieve bedrijven. De bank wil zo het start-up-klimaat verbeteren en hoopt sneller nieuwe ict-toepassingen op te kunnen pikken voor zijn eigen dienstverlening. De start-ups kunnen profiteren van de kennis van financieringen, belastingen en het zakelijk netwerk van de bank.

De plek voor start-ups in het hart van Amsterdam heeft de naam 'TSO Munt Square'. TSO staat voor The Startup Orgy. Dat is een collectief van jonge ondernemers die zich bezighouden met evenementen voor start-ups. Zij gaan de werkplekken verhuren.

In de nieuwe ruimte, die naar verwachting in juni 2015 zijn deuren opent, is ruimte voor ongeveer vijftien start-ups. Op de plek moeten kennis, een netwerk en bijeenkomsten gericht op groei en innovatie samenkomen. Er worden nog huurders gezocht.

Gert-Jan Meppelink, senior managing director business services van ABN Amro: 'Dit initiatief is een eerste stap om onze samenwerking met start-ups te versterken. Start-ups hebben het vermogen om op hoge snelheid nieuwe technieken, producten en diensten te ontwikkelen (..) Samenwerken met start-ups beschouwen wij als een katalysator voor innovatie binnen de bank. Daarom stellen wij graag onze professionals, netwerk en ruimte ter beschikking.'

Samenwerken met bank

TSO is zelf ook een start-up. Mede-oprichter Dave van der Poll: 'Het uitgebreide financieel-zakelijke netwerk van ABN Amro heeft zichtbare toegevoegde waarde voor onze start-ups. Het kan helpen deuren te openen en netwerken aan te boren die voor start-ups normaal lastig bereikbaar zijn.' Volgens hem helpt het enorm dat de bank de deur openzet voor professionals met verschillende specialismen en zich inzet voor start-ups.

ABN heeft vier plekken ingericht voor medewerkers die de ondernemers kunnen bijstaan met adviezen over verzekering, financiering en netwerken.

Het initiatief wordt gesteund door Startupdelta. Dat is een initiatief onder leiding van Neelie Kroes om innovatie en ondernemerschap te promoten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-05-22T14:50:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.