GitHub vestigt support team in Nederland

Dit artikel delen:

Het Amerikaanse software-ontwikkelplatform Github betreedt de Europese markt. Dit doen ze door support teams te vestigen in onder andere Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk. Het ontwikkelplatform komt naar Europa vanwege de lokale toename in gebruik van het platform, de behoefte vanuit bedrijven en de mogelijkheden om met software inkomsten te genereren. Er zijn geen concrete plannen om een kantoor in Europa te openen.

GitHub is een ontwikkelingsplatform waarbij gebruikers gezamenlijk software kunnen ontwikkelen. Het platform is zeven jaar geleden in Amerika opgericht en wordt over de hele wereld gebruikt. De organisatie merkt dat er steeds meer gebeurt op de Europese markt. Zo neemt het gebruik van het platform steeds sterker toe: 36 procent van alle gebruikers komt uit Europa, tegenover 26 procent van de Verenigde Staten. Nederland staat op nummer zeven qua gebruik in Europa.

Daarnaast hebben ook steeds meer bedrijven behoefte aan een samenwerking met GitHub. Brian Doll, directeur strategie: ‘Steeds meer Europese bedrijven gaan een partnership met GitHub aan. Dit zijn vaak samenwerkingen op de lange termijn. Zo hebben we in Nederland contracten met onder andere XS4all en SAP. Bedrijven willen steeds betere software ontwikkelen op een korte termijn. GitHub maakt dit mogelijk voor organisaties.’

Ook ziet GitHub steeds meer mogelijkheden om inkomsten uit software te genereren. Zo verwacht het Franse onderzoeksbureau Pierre Audoin Consultants dat de omzet uit licentievergoedingen, diensten en betaalde web-based software, zal toenemen van 231 miljard euro tot 385,5 miljard euro tussen 2009 en 2020. Met deze drie ontwikkelingen in het achterhoofd heeft GitHub besloten om de Europese markt te betreden. Dit doen ze door diverse support teams te vestigen, onder andere in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk. De support teams in Nederland ondersteunen Nederlandse bedrijven die de focus leggen op softwareontwikkeling. Volgens Doll is dit voor vrijwel elk bedrijf van cruciaal belang in de nabije toekomst. Naast het bieden van ondersteuning zijn er ook Nederlandse medewerkers actief om de producten van Github te ontwikkelen of om bedrijven te benaderen voor een samenwerking.

Voor nu blijft de Europese uitbreiding bij het vestigen van support teams. De organisatie heeft geen concrete plannen om een kantoor in Europa te openen. GitHub heeft onlangs het eerste internationale kantoor geopend in Tokyo. Dit is een uitbreiding van de twee kantoren in San Francisco (hoofdkantoor) en Boulder (Colorado).

Github

GitHub is naar eigen zeggen de grootste community op het gebied van softwareontwikkeling. Met de tool kunnen gebruikers hun code hosten en hier gezamenlijk aan werken. Dit noemt het bedrijf ‘social coding’. Het gebruik en coderen van open source projecten is gratis. Als de broncode geheim moet blijven, dan wordt hier een vergoeding per maand voor betaald. In totaal maken bijna 10 miljoen mensen gebruik van het platform, wat goed is voor ruim 23 miljoen projecten. Het doel van GitHub is om betere op software een kortere termijn te ontwikkelen. Dit draagt bij aan continuous delivery, om ideeën zo snel mogelijk op de markt te brengen en daarna te kijken naar vervolgstappen. Naast GitHub is er ook GitHub Enterprise. Hierbij kunnen organisaties GitHub laten draaien op hun eigen servers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-06-17T14:00:00.000Z Suzanne Martens