Microsoft komt met IoT-versie van Windows 10

Microsoft gaat zich meer richten op het internet of things (IoT) met een speciaal platform hiervoor. Dit kondigt Steve Teixeira, directeur van programmamanagement internet of things bij Microsoft, aan in een blog post. Met de speciale IoT-versie van Windows 10 moeten ontwikkelaars eenvoudiger applicaties kunnen bouwen voor slimme apparaten, zowel devices met scherm als zonder scherm.

Ontwikkelaars kunnen voortaan applicaties ontwikkelen voor internet of things-toestellen met een speciale Windows 10-versie hiervoor. Het online platform, Windows 10 IoT Core, is gericht op kleine ingebouwde toestellen met of zonder scherm. Ontwikkelaars kunnen een eigen interface geven aan apparaten met een scherm. Apparaten zonder scherm kunnen via een kabel, maar ook via bluetooth of Wi-Fi contact maken met andere apparaten.

Het ontwikkelen van applicaties voor single boardcomputers (een complete computer gebouwd op één circuit board) kan stap voor stap via het online ontwikkelaarcentrum van Microsoft. Eerst kan het apparaat worden gekozen: op dit moment kan er enkel nog worden ontwikkeld voor Raspberry Pi en MinnowBoard Max. Vervolgens moet de computer juist worden ingesteld: de machine moet minstens de 7/29/2015 release van Windows 10 (Build 10240) en Visual Studio 2015 hebben draaien. Daarna moet het toestel juist worden ingesteld en dan kan men beginnen met ontwikkelen.

De eerste publieke preview van de Windows 10 IoT Core werd getoond op de Microsoft Build 2015- conferentie. Sindsdien is het platform verder uitgebreid. Zo biedt het nu bijvoorbeeld ondersteuning voor Wi-Fi en Bluetooth. Ook ondersteunt het de talen C++, C#, JS en VB en biedt het platform ondersteuning voor Node.js en Python.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-08-12T09:55:00.000Z Birgit Bunt
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.