Omzet en winst ICT Automatisering in de lift

De omzet van systeemintegrator en technisch dienstverlener ICT Automatisering is in het eerste halfjaar van 2015 gestegen met 6,8 procent naar 34,6 miljoen euro. In de eerste zes maanden van 2014 lag de omzet van het bedrijf uit Barendrecht nog op 32,4 miljoen. De stijging is te danken aan de overname van het Bulgaarse Strypes, ontwikkelaar van ingebouwde software. De vraag naar industriële automatisering viel namelijk wel terug.

De brutowinst van ICT Automatisering kwam in de eerste zes maanden van 2015 uit op 3,2 miljoen euro (eerste halfjaar 2014 2,4 miljoen). Het bedrijf schreef in deze periode op de overname van Strypes 0,9 miljoen euro af. Uiteindelijk noteerde ICT in het eerste halfjaar van 2015 een nettowinst van 1,5 miljoen euro, een stijging ten opzichte van de 0,9 miljoen euro winst een jaar geleden.

Bestuursvoorzitter Jos Blejie constateert dat zijn bedrijf in de eerste zes maanden last had van een terugvallende vraag naar industriële automatisering. Die kon worden opgevangen door de succesvolle overname van het nearshore-bedrijf Strypes Bulgaria. Maar hij verwacht een herstel in de tweede helft van 2015. De in juni aangekondigde overname van branchegenoot Raster uit Dreumel moet de activiteiten op het gebied van software voor industriële automatisering versterken en nieuwe markten openen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-08-20T10:44:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.