Rijksoverheid spreekt tijdens IT Talent College

De Rijksoverheid sluit zich als partner aan bij IT Talent College, een online kennisplatform voor it-studenten en jonge professionals. Voor het online college over ict-beveiliging wordt de Rijksoverheid vertegenwoordigd door drie onderdelen: Logius, Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) en Rijkswaterstaat. Het Rijk heeft toegezegd ook te gaan spreken tijdens andere edities van het IT Talent College over development en big data.

IT Talent College is een online kennisplatform voor de it-student en jonge professional. Hier zijn inhoudelijke colleges te vinden over specifieke it-onderwerpen. Deze colleges geven een goed beeld over hoe het is om als professional werkzaam te zijn binnen een bepaald vakgebied. Zo ging het eerste college over gaming, waar sprekers als Jesse van Dijk, lead concept artist bij game-ontwikkelaar Bungie, en Meindert Ekkelenkamp, lead game artist en docent op de HKU, spraken over game art. In het najaar zijn er drie opnameavonden van de online colleges. Het eerst volgende college van 28 september gaat over security.

Rijksoverheid

De Rijksoverheid heeft zich als partner bij IT Talent College aangesloten en wordt vertegenwoordigd door drie onderdelen: Logius, Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) en Rijkswaterstaat. De Rijksoverheid vindt het online kennisplatform een goed initiatief, waarbij het de kans krijgt om zich bij it-studenten neer te zetten als interessante werkgever. Dit doen zij door de ict-projecten binnen de Rijksoverheid te tonen. Het Rijk heeft toegezegd om elke editie onderdelen af te vaardigen om over het specifieke thema te spreken.

Naast de Rijksoverheid hebben ook de Rabobank, Motiv IT Security en CCV zich aangesloten bij IT Talent College voor de realisatie van het online platform. Partners krijgen de kans om een college over het specifieke thema, security, op te nemen. In vijftien minuten tijd vertelt de organisatie wat zij doen op gebied van ict-beveiliging. Op deze manier kunnen studenten op een inhoudelijke manier kennis maken met de partijen. De partners verzorgen in totaal zes video’s die binnenkort te bekijken zijn op IT Talent College. Daarnaast zijn de partners aanwezig tijdens de opnameavond om te netwerken met aanwezigen.

Security-avond

Op de opnameavond van de ict-beveiligings-colleges, op aanstaande maandag 28 september, zullen Douwe Leguit van NCSC, hacker John Draper (beter bekend als Captain Crunch), Jornt van der Wiel, securityonderzoeker van Kaspersky Lab, Marina Krotofil, Senior Security Consultant bij het Europees Netwerk voor Cyber Security en hacker David Schrooten spreken. Kaarten voor dit college kosten 9,99 euro per stuk en zijn te koop via de website van IT Talent College. Naast de security-opnameavond, houdt IT Talent College dit jaar nog twee opnameavonden. De opnameavond van 9 november gaat over development en die van 14 december behandelt het onderwerp big data.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-09-25T10:31:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.