Schiphol kiest voor GoDataDriven

GoDataDriven uit Hilversum heeft de data van Schiphol Group samengevoegd in een schaalbare Data Sciense Suite. Dit product is opgebouwd op basis van de big data-oplossing van Cloudera, in combinatie met diverse open source tools, waaronder RStudio en Python. Het open source dataplatform werd geïmplementeerd op Microsoft’s Azure-platform. Schiphol beschikt hiermee naar eigen zeggen als eerste in Europa over een productieomgeving van Cloudera op het cloudplatform Azure. Het doel van de data-infrastructuur is om met behulp van data de bedrijfsvoering te verbeteren.

Schiphol koos op basis van een aanbesteding voor de Data Science Suite van GoDataDriven, en laat weten blij te zijn met de nieuwe infrastructuur. Bij de implementatie werkte GoDataDriven samen met meerdere partijen, waaronder Xpirit en Xebia. Diederik Meijerink, team lead Data Innovation Lab bij Schiphol, zegt: ‘Om het maximale te halen uit onze data hebben we recent ons Data Innovation Lab geïntroduceerd. De Data Science Suite stelt ons in staat om direct vanaf de start de efficiency van onze activiteiten te optimaliseren.’

Het platform van Cloudera is schaalbaar en maakt gebruik van de laatste securitystandaarden. De volgende stap voor de bedrijven is het ontwikkelen van oplossingen voor ‘predictive maintenance’ voor bagagecarrousels en liften op de vliegvelden. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-12-10T14:17:00.000Z Robin van Wees
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.