TomTom helpt RWS bij innovatie verkeersbeheer

file

Rijkswaterstaat heeft navigatiedienstverlener TomTom geselecteerd voor de ontwikkeling van innovatieve ict-toepassingen voor verkeersbeheer. TomTom werkt mee aan innovaties, experimenten en ontwikkelingen die de doorstroming van het verkeer op de Nederlandse wegen moeten verbeteren. Dat gebeurt vanuit de Innovatiecentrale, een innovatiecentrum dat op initiatief van Rijkswaterstaat is opgezet.

TomTom meldt dat ook start-up Simacan deelneemt aan het project. Dat bedrijf maakt software die realtime verkeersinformatie integreert in programmatuur voor de ondersteuning van primaire bedrijfsprocessen.

TomTom en Simacan werken al langer samen. De start-up integreert bijvoorbeeld informatie van matrix-borden en andere data van Rijkswaterstaat in de navigatieproducten van TomTom. Samen gaan ze Rijkswaterstaat helpen bij de ontwikkeling van applicaties en verbetering van de ict-infrastructuur.

 

Social Media

De innovatiecentrale is een initiatief van onder meer Rijkswaterstaat, de Provincie Noord-Brabant en de Nederlandse automobielindustrie. Projecten die door het samenwerkingsverband worden uitgevoerd, zijn onder andere de invoering van software voor verkeersmanagement en wegverkeerscentrales. Dat voert Rijkswaterstaat samen uit met zijn Engelse tegenhanger Highways Agency (HA). De innovatiecentrale doet als  organisatie mee aan een Europees project voor kolonne-planning van vrachtvervoer en onderzoekt de inzet van sociale media als databron voor verkeersbeheer.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-01-12T11:01:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.