EDB breidt management uit in sales en RvB

carriere

Leverancier van Postgres-producten en database-integratieoplossingen EnterpriseDB (EDB) breidt uit met James Braysaw als vice president sales voor de Emea-regio en Frank Fanzilli als lid van de raad van bestuur.

De uitbreiding van het team komt na het afsluiten van het vierentwintigste achtereenvolgende kwartaal met omzetgroei vanuit abonnementen. Na deze zes ononderbroken jaren van omzetstijging, laat EDB weten nieuwe groei-initiatieven te willen realiseren.

De markt voor database-mangementsystemen (dbms) verschuift volgens de leverancier steeds vaker naar Postgres-oplossingen die op open source gebaseerd zijn, omdat bedrijven wereldwijd behoefte hebben aan platformen voor innovatie. In de Verenigde Staten zet 20 procent van de ‘Fortune 500-bedrijven’ EDB Postgres in om hun strategische initiatieven te realiseren. Volgens senior vice president global sales en business development Mike Huseman zijn er voor EDB in de Emea een aantal belangrijke regio’s, omdat steeds meer bedrijven en overheden Postgres inzetten.

Aanstelling Brayshaw en Fanzilli

Brayshaw heeft ruim dertig jaar managementervaring en wordt bij EDB vice president sales voor de Emea-regio. Eerder werkte hij als vice president Emea location intelligence, customer information and data management bij Pitney Bowes Software. Daarvoor werkte Brayshaw meer dan tien jaar bij Ordnance Survey, onder andere als board director, sales, marketing & customer services. Voorafgaand aan zijn overstap naar Ordnance Survey bekleedde hij leidinggevende functies binnen de Autodesk/BIM world. Brayshaw is lid van het Britse Institution of Civil Engineers.

Frank Fanzilli is aangesteld als lid van de raad van bestuur. Fanzilli werkte zeventien jaar bij CSFB als managing director en later als cio. Hij transformeerde in zijn laatste functie de it-afdeling van een service provider naar een belangrijke katalysator voor strategische corporate initiatieven. Fanzilli was lid van diverse bestuursraden van verschillende datamanagement-bedrijven. Zijn behaalde successen op het gebied van omzetgroei bij enterprises ondersteunen de strategische plannen van EDB. Deze plannen zijn er op gericht om wereldwijde merken te helpen bij de keuze voor nieuwe data-driven applicaties in plaats van oplossingen van traditionele database-leveranciers.

Europese versterking

EDB is in de Europese regio aan het uitbreiden. In november vorig jaar nam de leverancier Maurice Godschalk aan als account director voor de publieke sector in de Benelux en Nordics. Met die aanstelling wil EDB verder groeien en een plek bemachtigen als leverancier in de overheidsmarkt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-02-23T11:23:00.000Z Annemiek Sprado
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.