Microsoft neemt appontwikkelaar Xamarin over

Microsoft heeft een overnamebod gedaan op Xamarin. Dat bedrijf maakt software waarmee in programmeertaal C# mobiele apps ontwikkeld kunnen worden voor verschillende mobiele platformen, waaronder Android, Mac OS, iOS en Windows. De software converteert de programmeercode zodat de in C# geprogrammeerde apps werken op die verschillende mobiele platformen.

Microsoft heeft niet bekendgemaakt welk bedrag het voor de overname neertelt. De softwarereus en Xamarin werken al langere tijd samen aan verschillende projecten. Zo integreert de software van Xamarin bijvoorbeeld in Azure, Office 365 en de Enterprise Mobility Suite van Microsoft.

Door de overname, die in april 2016 moet worden afgerond, bindt Microosft ook vijftienduizend Xamarin-klanten aan zich. De achterliggende community van Xamarin bestaat volgens de koper uit 1,3 miljoen ontwikkelaars.

Xamarin telt 350 werknemers verspreidt over kantoren in vijf landen. Die werknemers zullen zoals het er nu naar uitziet allemaal overgaan naar Microsoft. De koper belooft tijdens zijn evenement Build en het Xamaron Evolve-evenement meer bekend te maken over toekomstige ontwikkelingen.

Streep door Android-project Astoria

Microsoft maakt een dag na de bekendmaking van de overname van Xamarin bekend dat het officieel stopt met het project Astoria. Dat was gestart om Android-apps naar het Windows-platform te porten. Astoria was één van de vier Bridge-projecten. De softwarereus gaat wel door met het project om iOS-apps naar Windows 10 te brengen.

Dat meldt de leverancier in een update over de Bridge-projecten. Daarin schrijft Kevin Gallo, group program manager bij Microsoft: 'We hebben veel feedback ontvangen en om twee Bridge-technieken te hebben om code van mobiele besturingssystemen naar Windows te brengen was onnodig en de keuze kon verwarrend zijn.'

Microsoft richt zich nu op Project Islandwood, dat gericht is op iOS. Het bedrijf raadt ontwikkelaars die plannen hebben om hun apps naar Windows te porten aan om naar de iOS-bridge te kijken en naar Xamarin.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-02-26T09:46:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.