Activist Richard Stallman spreker IT Talent College

Dit artikel delen:

Richard Stallman, softwarevrijheid-activist en oprichter van de Free Software Foundation, spreekt tijdens IT Talent College over het belang van privacy. Computable-lezers kunnen een gratis toegangskaartje winnen door interessante vragen voor de sprekers van de komende editie van het evenement op te sturen.

De eerstvolgende editie van IT Talent College staat in het teken van privacy. Op 9 maart van 18.30 tot 22.10 uur delen verschillende sprekers hun mening over de rol van privacy in het dagelijks leven en hoe gemakkelijk cybercriminelen die informatie kunnen achterhalen.

De keynote-spreker van de avond is Richard Stallman, een software-ontwikkelaar en bekende softwarevrijheid-activist. Hij lanceerde de Free Software Foundation in 1983 en begon met de ontwikkeling van het GNU-besturingssysteem in 1984. Stallman ontving diverse onderscheidingen voor zijn werk en werd in 2013 toegevoegd aan de Internet Hall of Fame. Zijn doel is dan ook het publiek te overtuigen van het belang van privacy.

Hans de Zwart, directeur van Bits of Freedom, geeft inzicht in privacy binnen Nederland. Er worden veel verhalen geschreven over de NSA en FBI, maar hoe zit dit in Nederland? Bits of Freedom verdedigt de rechten van de digitale burger. Wat dit inhoudt legt De Zwart tijdens zijn college uit. Tot slot komt ook Maarten Louman spreken tijdens het evenement. Louman is mede-oprichter van de QIY-foundation, waarmee wordt ingezet op het geven van de controle over de eigen persoonlijke gegevens. 

Kaarten winnen

Computable-lezers kunnen bij deze avond in Utrecht aanwezig zijn door een interessante vraag voor een spreker te bedenken en op te sturen naar info@ittalentcollege.com. Doe dit uiterlijk maandag 7 maart en vermeld bovendien in de mail dat het om de Computable-actie gaat. Uit de beste inzendingen selecteert de organisatie van IT Talent College vijf winnaars, die ieder twee kaarten krijgen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-03-04T09:13:00.000Z Birgit Bunt
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.