Neelie Kroes opent Appril Festival

Start-up-ambassadrice Neelie Kroes opent Appril Festival op maandag 11 april. De vijfde editie van het evenement brengt een week lang de Nederlandse app-industrie bij elkaar en viert de successen op het gebied van mobiele applicaties. De laatste dag van de Appril-week is speciaal gericht op de professionalisering van de applicatie-markt.

Appril Festival, een vijfdaags congres gericht op de ontwikkeling en inzet van applicaties, wordt dit jaar geopend door start-up-ambassadrice en voormalig minister en eurocommissaris Neelie Kroes. Zij licht tijdens de opening op 11 april de resultaten van StartupDelta Utrecht toe en vertelt waar zij nog kansen ziet in de bloeiende Nederlandse app-industrie. Hierover zegt zij alvast: ‘Nederlanders zijn veel te bescheiden. Innoveren zit in ons dna. Als wij onze start-ups en kenniseconomie internationaal op de kaart willen zetten, moeten we uitdragen dat we daar trots op zijn. Initiatieven als Appril Festival dragen hieraan bij.’

Focus op zakelijke markt

Oprichtster van het evenement, Jacqueline de Gruyter, signaleert dat de applicatie-markt de afgelopen vijf jaar professioneler is geworden. ‘De applicatiemarkt voor het grote publiek is verzadigd, waardoor ontwikkelaars steeds meer moeite hebben om hun producten te profileren. Voor ontwikkelaars en digitale bureaus valt er met name in de zakelijke markt nog veel te winnen.’ Om die reden is er dit jaar besloten om één van de vijf dagen van het evenement volledig te focussen op de zakelijke markt.

Op die dag (vrijdag 15 april), met als thema ‘Power of Connecting’, worden sessies verzorgd waarin visionairs uit de sector vertellen hoe zij nieuwe technologieën implementeren in hun businessmodellen. Onder andere Gerben Harmsen, oprichter van twnkls augmented reality, en Robin Putli, oprichter van IoT-applicatiemaker Itude Mobile, zijn die dag terug te vinden. Daarnaast krijgen bezoekers op die dag een actieve rol in de sessie met Scrum/Agile-coach Paul Kuijten.

Verticale programmering

Ook op de andere dagen van Appril Festival staat dagelijks een ander thema centraal met bijbehorende doelgroep. Zo is het thema van maandag 11 april ‘Work hard, play hard’; het thema van dinsdag 12 april is ‘Design Flavours’; woensdag 13 april staat in het teken van ‘Love for code’; en op donderdag 14 april staat ‘Healthy Urban Living’ centraal. ‘Door te kiezen voor een verticale programmering kunnen wij onze bezoekers op basis van hun interesses een gerichter en dus relevanter programma aanbieden’, verklaart Miss Appril De Gruyter. 

Reünieborrel

Het festival wordt afgesloten met de Dutch Mobile Networking reünieborrel. Dat is nieuw dit jaar, waarmee een Nederlands vervolg wordt gegeven aan het unieke netwerk-evenement wat ieder jaar plaatsvindt tijdens het Mobile World Congress in Barcelona.

Praktische informatie

Het evenement vindt plaats van maandag 11 tot en met vrijdag 15 april in Jaarbeurs Utrecht. Toegangskaarten zijn gratis te bestellen en het volledige programma staat op de website van Appril Festival.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-03-30T09:01:00.000Z Birgit Bunt
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.