GE strikt ICT-reuzen voor industrieel internet

Verschillende grote ict-bedrijven hebben zich aangesloten bij het Global Alliance Program van elektronicagigant GE (General Electric). Die samenwerking is gericht op de ontwikkeling van een digitaal industrieel ecosysteem. Het gaat om een samenwerkingsverband tussen systeemintegratoren, telecom service providers, onafhankelijke softwareleveranciers, technologieleveranciers en resellers om kennis te delen over de digitalisering van de industrie.

Onder meer Accenture, AT&T, Cisco, Vodafone, Capgemini, Intel en Infosys hebben zich bij het initiatief aangesloten. Zij krijgen toegang tot GE’s industriële internet cloud platform Predix dat kan worden ingezet voor de ontwikkeling van nieuwe digitale toepassingen en apps die de industrie ingrijpend moeten veranderen.

GE: 'Samenwerkingspartners kunnen hun medewerkers trainen en certificeren, zodat zij industriële apps in de cloud kunnen bouwen. Op die manier vormt Predix ’s werelds grootste ecosysteem voor de ontwikkeling van het industriële internet.' Roland Teixeira, directeur GE Benelux: 'Met de lancering van het GE Digital Alliance Program bieden we partners uitgebreide toegang tot de hulpmiddelen, technologie en domeinkennis van GE Digital. Het programma moet er tevens voor zorgen dat we gezamenlijk voldoende schaalgrootte creëren om echte groei te stimuleren en duizenden ontwikkelaars en consultants te certificeren om tot het grootste technisch gekwalificeerde ecosysteem te komen.'

GE slaat de handen ineen met een groot aantal uiteenlopende partners, zodat het industriële internet zich op alle vlakken verder kan ontwikkelen. Zo vormt GE met Intel een alliantie door de combinatie van Predix met Intel’s computing platforms om zo gezamenlijke technologieën op de markt te brengen.

Capgemini, Deloitte en Infosys

Capgemini en GE’s Current Business maken plannen om tweehonderd ontwikkelaars industriële Predix-apps te laten ontwikkelen. Die applicaties moeten klanten helpen om energiezuiniger te werken, zelf energie op te wekken en nieuwe inkomstenstromen te genereren door het gebruik van sensoren en netwerksystemen in gebouwen en steden. 

Andere voorbeelden van samenwerkingen uit de alliantie zijn Deloitte Digital en GE die samenwerken om de digitale industriële transformatie voor gemeenschappelijke klanten aan te sturen. Infosys werkte eerder met GE, bij de ontwikkeling van oplossingen voor onder meer luchtvaart, transport en gezondheidszorg en wil het aantal getrainde medewerkers in 2016 laten groeien, zodat zij trainingen voor klanten verlenen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij GE

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-03-30T11:59:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.