Dans gaat Inria helpen met software-archief

Dit artikel delen:

Data Archiving and Networked Services (Dans) is een samenwerking aangegaan met het Franse Inria voor de verdere ontwikkeling van het Software Heritage Initiative. Doel van dit door Inria (Institut National de Recherche en Informatique et en Automatique) opgezette project is het verzamelen, organiseren, bewaren en toegankelijk maken van de source code van alle publiek toegankelijke software. Dans is een academisch instituut van KNAW en NWO en bevordert de toegang tot digitale onderzoeksgegevens.

Inria, een Frans instituut voor computerwetenschappen en toegepaste wiskunde, is in 2015 het project Software Heritage gestart om te komen tot een publiek toegankelijk, universeel software-archief (Universal Software Archive). Het project heeft inmiddels twintig miljoen softwareprojecten verzameld; dat zou goed zijn voor tweeënhalf miljard unieke source files.

Dans is de eerste publieke en tevens eerste academische partner binnen dit project. De samenwerking met Inria zal vooral plaatsvinden op de gebieden ‘software preservation’ en ‘software sustainability’. Het Franse instituut zoekt nog meer partners en sponsors; Microsoft is sponsor van het eerste uur.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-07-07T10:29:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.