ViriCiti ontvangt zeven ton aan groeikapitaal

vrachtwagen

Cleantech-startup ViriCiti uit Amsterdam krijgt een investering van zevenhonderdduizend euro om internationaal te groeien met zijn online platform voor commerciële elektrische voertuigen zoals bussen en trucks.

Mainport Innovation Fund II investeert samen met Breesaap Green Link in ViriCiti. De Amsterdamse start-up ontwikkelt een cloudbased monitoringsysteem waarmee elektrische bussen en trucks volgens het bedrijf verder rijden, vaker ingezet kunnen worden en betrouwbaarder functioneren tegen lagere kosten.

Uitbreiding

De investering volgt op de uitbreiding van ViriCiti in Europa en de Verenigde Staten, waarbij ze de elektrische vervoersmiddelen van onder andere Schiphol en Qbuzz voorzien van hun systeem. Het platform is actief bij vervoerders in twaalf verschillende landen. De investering wordt gebruikt om de internationale uitbreiding te versnellen. Het ViriCiti-platform verzamelt grote hoeveelheden data van elektrische voertuigen en vertaalt deze informatie in inzichten voor vervoerders, busfabrikanten en ov- autoriteiten. 

Achtergrond

ViriCiti is in 2012 opgericht door Jan Willem Heinen en Freek Dielissen. Mainport Innovation Fund II wordt geleid door Thijs Gitmans. Breesaap Green Link SL investeert in schone technologie en investeerde eerder in een zusterbedrijf van ViriCiti: Transitions Now. Het investeringsfonds staat onder leiding van Paul Lubbers, die tevens actief is als adviseur voor The Ocean Cleanup. Dit bedrijf uit Delft ontwikkelt technologie om de 'plastic soup' in de oceanen te verwijderen.  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-07-15T10:00:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.