Red Hat en Ericsson bundelen activiteiten

Leveranciers richten zich op OpenStack, containers, NFV, SDN en SDI

cloud computing

Red Hat en Ericsson gaan cloud-infrastructuren aanbieden die op open source gebaseerd zijn en die OpenStack, software-defined networking (sdn) en software-defined infrastructure (sdi) omvatten.

Ook gaan de bedrijven zich richten op nfv-infrastructuren (nfvi) en containers. Daarbij richten ze zich op het ontwerp van moderne technologieën voor de communicatie-industrie. Beide organisaties gaan bijvoorbeeld deelnemen aan opensourceprojecten en communities waaronder OPNFV, OpenStack en OpenDaylight. Red Hat en Ericsson komen met deze aanpak naar eigen zeggen tegemoet aan klanten die zich zorgen maken over een mogelijke vendor lock-in.

De leveranciers werken ook samen aan het ontwerp van hardware- en software-roadmaps om nieuwe oplossingen voor nfv-infrastructuur, sdn en sdi te ontwikkelen. In het kader van de samenwerking plannen beide bedrijven een certificering van Ericssons Platform en oplossingsportfolio, waaronder cloud execution environment, de cloud sdn-oplossing en het hyperscale datacenter system 8000 voor Red Hat Enterprise Linux en Red Hat OpenStack Platform.

Open en Agile

Ericsson breidt zijn nfv-infrastructuuroplossing uit voor het Red Hat OpenStack Platform, om aan de eisen van service providers te voldoen, die een volledig open en Agile infrastructuur nodig hebben. Voor de gemeenschappelijke nfv-infrastructuur-, sdn- en sdi-oplossingen willen ze voorzien in eenvoudig te implementeren applicaties, waaronder geautomatiseerd beheer en geautomatiseerde implementatie. Daarnaast worden Ericssons of Red Hat Enterprise Linux gebaseerde workloads in Red Hat’s certificeringsprogramma voor applicaties opgenomen, die op het Red Hat OpenStack Platform draaien. Voor de gezamenlijke oplossingen biedt Ericsson sla’s.

Voordeel voor bedrijven

Het gecombineerde portfolio van technologieën, diensten, trainingen en certificeringen van Red Hat en Ericsson maakt het volgens het leveranciersduo voor organisaties mogelijk hun bedrijf te transformeren, onder meer via nfv. Paul Cormier, president products and technologies bij Red Hat: ‘Wij zijn van mening dat de toekomst van de communicatie-industrie door moderne architecturen en opensourceoplossingen wordt bepaald en dat die hybride cloud, containers, sdi en nfv omvatten.

Ook Jason Hoffman, head of product area cloud infrastructure bij Ericsson, is enthousiast. ‘De toekomst is open en software-defined. De samenwerking met Red Hat betekent voor gebruikers snelheid, keuze en veiligheid bij de invoering van opensourceoplossingen.

Het Zweedse Ericsson is een leverancier van hardware, software en diensten voor de service provider-markt, met name op het gebied van network functions virtualization (nfv). In Nederland werken zo’n vijftienhonderd mensen bij Ericsson, verspreid over locaties in Maastricht, Sliedrecht, Hilversum, Rijen, Amsterdam en Den Haag. In België heeft het bedrijf een vestiging in Zaventem. 

Red Hat is een wereldwijde leverancier van opensourceoplossingen. Het bedrijf, opgericht in 1993, behaalde in boekjaar 2016 een omzet van meer dan twee miljard dollar. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-11-08T10:52:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.