Icecat betaalt 3,1 miljoen euro voor Iceshop

Investering

Het Nederlandse Icecat, leverancier van productinformatie voor webwinkels als Bol.com en Amazon.com, neemt webshop-integrator Iceshop over van investeringsmaatschappij iMerge. Het transactiebedrag is 3,1 miljoen euro. Het beursgenoteerde Icecat betaalt in de vorm van 310.000 eigen aandeelcertificaten aan iMerge. Iceshop wordt hierdoor een volledige dochteronderneming van Icecat.

Iceshop is een gespecialiseerde ontwikkelaar van het open source webshopplatform Batavi en levert productinformatiesoftware. Daarnaast integreert het bedrijf Icecat-productdata in populaire webshopomgevingen zoals Magento en Prestashop en levert het ordermanagement-services.

Iceshop behaalde dit jaar een omzet van 630.000 euro. Er is naar eigen zeggen een sterke synergie met Icecat, omdat beide bedrijven diensten leveren aan de e-commerce-markt, en agent zijn van elkaars diensten. ‘Door de integratie van Iceshopdiensten binnen Icecat, kunnen we agressiever inzetten op groei van Iceshopdiensten binnen het wereldwijde netwerk van Icecat-klanten’, aldus Icecatdirecteur Emre Tan Altinok.

Icecat, dat op 3 november 2015 zijn beursgang aankondigde, is een online uitgever van productinformatie ten behoeve van met name de e-commerce-markt. Het Nederlandse bedrijf werkt wereldwijd voor zo’n vijftigduizend webshops als Amazon, Wehkamp, Bol.com en zo’n driehonderd merken, waaronder Philips, TomTom, HP, Dell en L’Oréal.

iMerge is een Nederlandse investeringsmaatschappij die sinds 1998 geld steekt in e-business, hosting en software. Huidige participaties zijn Icecat, Iceleads, Testseek.com en Batavi.org. Nieuwe investeringen richten zich vooral op open source- en open content-gebaseerde businessmodellen met wereldwijd perspectief. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-12-28T09:46:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.